děti a předci z rodu Kliment - Hnúšťa

Máte základné údaje o hľadanom predkovi, neviete však ako ďalej? Opýtajte sa:)
Pravidlá fóra
Pravidlá fóra "Hľadám predka"
Skôr, než položíte otázku v tomto fóre, odporúčame Vám prečítať si tieto pravidlá a snažiť sa ich dodržiavať vo vlastnom záujme, aby Vám skúsenejší kolegovia mohli čo najskôr a čo najpresnejšie odpovedať:
1) Do predmetu témy napíšte konkrétne priezvisko, po ktorom pátrate, prípadne aj oblasť. Ak napíšete "Hľadám predkov", bude názov témy zmenený, pretože predkov tu hľadajú všetci, navyše ide o duplicitu s názvom subfóra.
2) Snažte sa uviesť všetky fakty, ktoré k danému predkovi viete, či už je to narodenie, úmrtie, sobáš, vierovyznanie, lokality, v ktorých žil, alebo čokoľvek iné. Akýkoľvek fakt je lepší, ako nič a môže viesť k rýchlejšej identifikácii.
3) Ak ide o osobu, ktorá už nežije, pridajte link na dokument, týkajúci sa osoby, alebo priložte sken dokumentu, aby sa predišlo omylom pri Vašom čítaní záznamu. Nebuďte ješitní, že Vám sa to stať nemôže. Stáva sa to každému, najmä v začiatkoch. Od toho sme tu, aby sme Vám pomohli, nikoho vopred nezatracujeme.
4) Uvedomte si, prosím, že pátranie po predkoch narodených po roku 1906, je výlučne vo Vašej kompetencii, pretože matriky po roku 1906 sú tzv. "živé matriky", ktoré sú stále uložené na matričnom úrade a údaje z nich sa poskytujú len priamym príbuzným. Preto musíte kontaktovať príslušnú matriku, kde budete musieť preukázať priamy príbuzenský vzťah a za poskytnutie každého záznamu môžu od Vás žiadať správny poplatok 5 Eur. Viac o tom, kde hľadať slovenské matriky: https://www.geni.sk/kde-hladat-slovenske-matriky/

Ďakujeme za pochopenie a želáme veľa úspechov v pátraní po predkoch.
zanuli12
Dátum registrácie: 27 Dec 2014, 18:24
Predkovia z oblasti: Kliment a Tušimová, okres Rimavská Sobota

Dobrý den. Hledám jak žijící děti některých z předků z rodu Kliment a Tušimová, tak stejně uvítám i informace o jejich prapředcích. Přesněji řečeno, moje mamka Anna byla rozená Klimentová v Hnúšti a měla 5 dalších sourozenců, zda ještě někdo z nich žije na Slovensku bohužel netuším, budu ráda, pokud by se někdo ozval a informoval mne, zda tedy z nich ještě někdo žije, je to i z osobního důvodu mé mámy. Sestra Zuzana roz. Klimentová žila v Karviné jako má máma. Na Slovensku v Hnúšti měla zůstat žít teta Emilíie, Milan Kliment, a teď si nejsem jistá - zda Ján, Štěvo nebo Štefan :( . Rodiče byli: Ondrej Kliment nar. 1899, Kokava nad Rimavicou a Mária Tušimová nar. 1902 v Hriňová?. Ráda bych si utvořila rodokmen, ale vyhledat na stránkách doporučovaných odkazů pro Slovensko se mi nedaří a pokud se zde najde někdo, kdo pochází z tohoto rodu a mohl by mne pak kontaktovat a rozšířit mé informace nebo případně se i osobně setkat a případně i zavzpomínat, budu velmi vděčná.
AndyT
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 16 Apr 2013, 13:51
Predkovia z oblasti: Okolie Trnavy - Bučany, Trakovice, Brestovany, Šúrovce, Pastuchov, Zavar. Trnka, Briedik, Silný, Bohunický.

Tu je to mozno trosku jednoduchsie, kedze hladate zijucich pribuznych. Skuste telefonne zoznamy alebo katastralny portal.
zanuli12

Až tak jednoduché to asi nebude, já bohužel nevím, zda z těch, co jsem jmenovala ještě žijí. Vlastně potřebuji zjistit jestli někdo ze sourozenců ještě žijí a pokud ne, tak případně jejich děti, které bohužel neznám, bohužel ani jménem. Vím prostě jen ten základ - stará mama - otec a jejich děti a od mojí mamky, která věděla alespoň adresu některého ze svých sourozenců už mi nesdělí :( . Hledám tedy na slespo.
AndyT
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 16 Apr 2013, 13:51
Predkovia z oblasti: Okolie Trnavy - Bučany, Trakovice, Brestovany, Šúrovce, Pastuchov, Zavar. Trnka, Briedik, Silný, Bohunický.

V Hnusti, v katastralnom uzemi Hacava, ma nejake listy vlastnictva Miroslava Klimentova, rod. Pavlikova, bytom v Brezne. Skuste cez nu.
zanuli12

Jé díky. Tonoucí se stébla chytá, jak se říká a někde se už musím odpíchnout. Ještě budu bádat dále a zkusím se na paní obrátit. Díky
Imrich
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:16
Kontaktovať používateľa:

Pár poznámok:
Ako píše p. Andy vyššie, v TZ sa v Hnúšti sa nachádza Ján Kliment
http://telefonny.zoznam.sk/Kliment/Hn%C ... A1%C5%A5a/
Prehľadávaním na internete sa dá zistiť, že v klube slovenských turistov, Hnúšťa,
je aktívnym členom istý Ján Kliment, 80tnik. Tu sa naňho spýtajte:
http://www.oztk.sk/klub-slovenskych-tur ... a-a12.html

Ohľadne pátrania po starších predkoch, začnite hľadať sobáš Ondreja Klimenta a Márie Tušimovej. Požiadajte o výpis z matriky sobášených na matrike OU Hnúšťa resp. Kokava nad Rimavicou, resp. Hriňová. Najprv si tam zavolajte, zamailujte, podľa indexu sobáš v lepšom prípade nájdu. V sobášnom liste budú údaje o ich rodičoch a môžete začať pátrať na internete v matrikách Kokavy a Detvianskej Huty (pokrýva Hriňovú).
Na internete cez nástroj FSV sa dá pozrieť aj sobášna matrika Detvianskej Huty do r. 1925. Ten hľadaný sobáš tam nebol.

Skúsil som index u Mormonov a našiel toto:

https://familysearch.org/search/collect ... id=1554443

Tá Mária Lalik Tušim *1902 bývala v lazníckej osade Mangód 1028 (Mangútovo) pri Hriňovej: http://mapa.zoznam.sk/?search=mang%C3%BAtovo

Pri pátraní po Ondrejovi Klimentovi požiadajte o výpis z matriky narodených na OU Kokava.
zanuli12

p. Imrich, velmi děkuji za váš příspěvek. Telefonní seznam jsem zkusila a na pana Jána Klimenta v Hnúšti jsem narazila, poznačila jsem si informace a tel. číslo. Děkuji i za odkazy na klub slovenských turistů, tohle by mne vůbec nenapadlo hledat. Je vidět, že už máte určité zkušenosti, které mi chybí. Familysearch jsem zkoušela, ale tyto stránky jsou pro mne nepřehledné a angličtina není u mne na takové úrovni, abych si vše bez problémů přeložila. Prostuduji vše na co poukazujete a již jsem si našla i jak telefon, tak i adresu na matriku v Hnúšti, vyhledám si i ostatní matriky.
Prozatím velmi děkuji.
Imrich
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:16
Kontaktovať používateľa:

Dodatok: Všimol som si, že na http://www.rodokmen.com/ Ste vložili údaje o svojich predkoch O.K. a M.T. Podľa toho zomreli v Rimavskej Sobote.
Požiadajte matriku OU v RS o výpisy z matriky zomrelých pre obe osoby a žiadajte o priloženie všetkých údajov tam uvedených, t.j. dátumy, miesta narodenia, rodičov, ...
zanuli12

p. Imrich, mám dotaz k Familysearch a k jejich informacím. Pokud jste někdy hledal kvůli sobě někoho ze svých předků, jakého data jste se držel, co se týkalo narození. Když jsem nahlédla do fotofilmu dle odkazu, který jste mi uvedl ze stránek Familysearch - ohledně Márii Tušimové, tak vždy v knihách narození jsou uvedená data a jelikož již jsem přes internet pátrala i po české větvi, kde se objevovala stejná data a zápisy, a teď jsem z toho trochu v rozpacích, co se dříve brávalo jako datum narození - den narození nebo den křtu? Jelikož by v tomto případě Mária Tušimová musela být narozená 28.1. a křtěná 2.2. V případě, že i v minulosti platilo datum narození - den narození, tak se obávám, že uvedená Mária Tušimová nebude ona osoba, kterou hledám. :?:
zanuli12

p. Imrich - ad dodatok: ano, oba zemřeli v Rimavské Sobotě. Mám přímo kopie jejích úmrtních listů, ale rodiče jsou uvedeni jen u dědy O.K. Budu doufat, že tedy zápisy na matrikách byli úplné i včetně dat a celých jmen rodičů u obou prarodičů.
Napísať odpoveď