3 krstní rodičia

Akékoľvek iné otázky, v ktorých potrebujete poradiť (nie priezviská, matriky, archívy, čítanie materiálov a pod. - na to sú zvlášť subfóra!).
masu
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 31 Mar 2013, 16:25
Predkovia z oblasti: Jaslovský, Fridrich, Záhorie, Svätý Jur, Kaufmann, Payer, Šuša

Dobrý deň,

pri krste mojej predkyne som narazila na 3 krstných rodičov, čo som si doteraz nevšimla. Stretli ste sa s tým? :o

https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... ,139061902

Jedná sa o Katarínu Hofsstetterovú.
finnrose
Člen
Člen
Dátum registrácie: 13 Jan 2013, 20:02

Dobrý večer,
domnievam sa, že sa jedná len o 2 krstných rodičov. Tým druhým je Alžbeta, vdova po Pavlovi Jánošovi.
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Potvrdzujem slova finnrose, ale dodavam, ze sa mozete stretnut aj s tromi osobami. Stavalo sa to tak - krstny rodic byval niekedy jeden, dalsi boli svedkovia, az neskor sa ustalilo, ze boli dvaja krstni rodicia a ziadni svedkovia. V evanjelickych matrikach su tri osoby pri krste bezne aj v neskorsich obdobiach.
masu
Veterán
Veterán
Predkovia z oblasti: Jaslovský, Fridrich, Záhorie, Svätý Jur, Kaufmann, Payer, Šuša

ďakujem pekne :)
Mojmír
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 22 Okt 2012, 12:27

U luteránov čím bol rod urodzenejší, tým viac bolo krstných rodičov, i keď nie vždy.

Napríklad tu môžete vidieť: https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... ,117587702
že urodzenému Ladislavovi Žigmundovi Žembérymu, synovi urodzeného Ladislava Žembéryho z Horných Sudiniec a Apolónie rodenej Frankovej
boli krstnými rodičmi "len" traja ludia - urodzený barón Jozef de Hellenbach s manželkou Sofiou rodenou Kubínyovou z Horného Kubína a
urodzený sudca Juraj Zmeškal z Domanoviec a Leštín.

Hneď pod ním plebejský Ján Antal mal až 5 krstných rodičov :-)
masu
Veterán
Veterán

Ďakujem za upresnenie a doplnenie.
Napísať odpoveď