preklad textu z nemčiny rok 1860
Pravidlá fóra
Pravidlá fóra "Čítanie starých dokumentov"
V prípade, že potrebujete pomoc s prečítaním alebo prekladom akéhokoľvek záznamu, dodržujte, prosím, nižšie uvedené zásady. Pomôžete tak všetkým zúčastneným.
1. Do predmetu správy napíšte, napr.: "Narodenie 1758 Prešov latinčina" alebo "Príčina smrti 1862 maďarčina" (Predmet typu "Prosím o prečítanie a o preklad" alebo "Prosba o preklad" vskutku správna nie je).
2. Vždy napíšte do tela správy to, čo sami zvládnete prečítať aj keby to malo byť chybné alebo útržkovité. Váš zápis typu: ".... Maria ? (asi Jurčo?), filia (?dcéra) ... a ..." je pre nás povzbudením k pomoci a oceneniu Vašej snahy. Chýbajúca snaha o prečítanie textu z Vašej strany môže znamenať, že Vám nikto nebude chcieť pomôcť. Chybne prečítaný text Vám opravíme a určite sa z Vás vysmievať nebudeme.
3. V prípade, že vkladáte obrázok na prečítanie priamo na fórum, pamätajte, prosím, na jeho dostatočnú veľkosť. Text si radšej poposúvame kurzorom myši, než by sme odbiehali pre lupu. Obrázok vkladajte len z takého dokumentu, ktorý nie je dostupný na webe. V opačnom prípade postačí url odkaz. Predchádzame tak zbytočnému zahlteniu webpriestoru fóra.
4. Pokiaľ je to možné, tak je vždy lepšie, ak je na obrázku viac textu na porovnanie nejasných písmen.
5. Ku každej žiadosti na čítanie z matrík by mal byť pripojený odkaz na originálnu matriku, aby sme dokázali porovnať nejasné písmená.
6. Prosíme autorov jednotlivých príspevkov, aby po vyriešení daného problému doplnili do názvu témy slovo "VYRIEŠENÉ" (kliknutím na ceruzku v prvom príspevku v danom článku sa otvorí možnosť editácie názvu témy).
Ďakujeme Vám za porozumenie
Pravidlá fóra "Čítanie starých dokumentov"
V prípade, že potrebujete pomoc s prečítaním alebo prekladom akéhokoľvek záznamu, dodržujte, prosím, nižšie uvedené zásady. Pomôžete tak všetkým zúčastneným.
1. Do predmetu správy napíšte, napr.: "Narodenie 1758 Prešov latinčina" alebo "Príčina smrti 1862 maďarčina" (Predmet typu "Prosím o prečítanie a o preklad" alebo "Prosba o preklad" vskutku správna nie je).
2. Vždy napíšte do tela správy to, čo sami zvládnete prečítať aj keby to malo byť chybné alebo útržkovité. Váš zápis typu: ".... Maria ? (asi Jurčo?), filia (?dcéra) ... a ..." je pre nás povzbudením k pomoci a oceneniu Vašej snahy. Chýbajúca snaha o prečítanie textu z Vašej strany môže znamenať, že Vám nikto nebude chcieť pomôcť. Chybne prečítaný text Vám opravíme a určite sa z Vás vysmievať nebudeme.
3. V prípade, že vkladáte obrázok na prečítanie priamo na fórum, pamätajte, prosím, na jeho dostatočnú veľkosť. Text si radšej poposúvame kurzorom myši, než by sme odbiehali pre lupu. Obrázok vkladajte len z takého dokumentu, ktorý nie je dostupný na webe. V opačnom prípade postačí url odkaz. Predchádzame tak zbytočnému zahlteniu webpriestoru fóra.
4. Pokiaľ je to možné, tak je vždy lepšie, ak je na obrázku viac textu na porovnanie nejasných písmen.
5. Ku každej žiadosti na čítanie z matrík by mal byť pripojený odkaz na originálnu matriku, aby sme dokázali porovnať nejasné písmená.
6. Prosíme autorov jednotlivých príspevkov, aby po vyriešení daného problému doplnili do názvu témy slovo "VYRIEŠENÉ" (kliknutím na ceruzku v prvom príspevku v danom článku sa otvorí možnosť editácie názvu témy).
Ďakujeme Vám za porozumenie

-
- Veterán
- Dátum registrácie: 11 Apr 2014, 20:01
- Predkovia z oblasti: Nitrianský Hrádok, Bánov - Rosival, Necpaly - Justh, Bratislava a Záhorie - Klempa
Číslo filmu je číslo filmového pásu na ktorý mormóni nafotili konrétnu matrika. Číslo filmu zistíte napr. pri vyhľadávaní cez katalóg (https://familysearch.org/catalog-search). V tomto prípade som to ale pozrel cez Kataríninu sestru Annu https://familysearch.org/ark:/61903/1:1:KH81-PMR - položka Digital Folder Number.zamiskov napísal:ešte sa k tomu vrátim čo znamená číslo filmu ako ste nato prišli?
Je to veľmi dobrý spôsob hľadania v konrétnej matrike. Napríklad ohraničenie na miesto (Place) nefunguje tak, ako by som si to ja predstavoval.
Vo všeobecnosti je omnoho menšia chybovosť pri krstných menách ako pri priezviskách, preto sa mi častejšie vyplatilo hľadanie cez krstné meno v kombinácii s krstnými menami rodičov.
Laco
Je to možné? podobným spôsobom som hľadala pradeda: "jozef" priezvisko Michňa - Michnya/Michniak ma sa narodiť okolo roku 1857, a sú jozefovia narodený 1850 a potom až 1858. Takže akurát k tomu môjmu pradedovi sa nedopátram chýba celá kniha?, ktorá nie je sprístupnená?
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Ak sa "mal narodit okolo 1857", tak to mate kludne plus-minus 5 rokov...najmenej. Takze ten 1858 kludne moze byt teoreticky on, len si to potrebujete overit. Nedostupne mozu byt tie matriky na FS z dobre znamych dovodov, ale kedze boli najdene oindexovane zaznamy, z ktorych sa daju zobrazit snimky, da sa cely film stiahnut pomocou Familysearchviewer-u.zamiskov napísal:Je to možné? podobným spôsobom som hľadala pradeda: "jozef" priezvisko Michňa - Michnya/Michniak ma sa narodiť okolo roku 1857, a sú jozefovia narodený 1850 a potom až 1858. Takže akurát k tomu môjmu pradedovi sa nedopátram chýba celá kniha?, ktorá nie je sprístupnená?
Ale pokial ide o samotne Jakubany, existuje nadsenec, ktory prepisal cele matriky: http://www.jakubanyrecords.com/ ...teraz uz len staci najst samotne snimky.
ďakujem za link veľmi pomohol, vôbec som ani netušila o tom pánovi z ameriky. Aj som tam deda našla zomrel ako 60 ročný s tým že tam jeho rodičia niesu napísaní. A na familysearsch som ho nenašla vôbec a myslela som to tak že sú jozefovia narodený 1851 s rôznymi priezviskami a potom až 1858. ale michňa žiaden. Z toho dedukujem že tie roky niesú zverejnené.Viera
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Na riadkoch 8570 a 8571 dokumentu https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... ZQ3c#gid=0zamiskov napísal:ďakujem za link veľmi pomohol, vôbec som ani netušila o tom pánovi z ameriky. Aj som tam deda našla zomrel ako 60 ročný s tým že tam jeho rodičia niesu napísaní. A na familysearsch som ho nenašla vôbec a myslela som to tak že sú jozefovia narodený 1851 s rôznymi priezviskami a potom až 1858. ale michňa žiaden. Z toho dedukujem že tie roky niesú zverejnené.Viera
mate tychto dvoch:
18540617 B Joseph Michna John MICHNYA, Joannes ZAVALIDRUGA, Maria 321
18630413 B Joseph Michna Stephan MICHNYA, Stephan CHUDIK, Anna 320 10-2-1865
Ten druhy asi zomrel v 1865, takze Vam zostava ten narodeny v 1854. Kedze toho Vasho mate "asi okolo 1857", mohol by byt ten Vas prave ten z roku 1854.