Pozor, musite ist o niekolko generacii nazad. Co je to dispenz v istom stupni pokrvneho pribuzenstva aj s prikladmi grafickeho znazornenia tu:marikabela napísal:Dobrý deň Vám prajem, ten príbuzenský vzťah existoval - matka Heleny Šárkán sa volala Hollosy Orzse, otec bol
Mihály Šárkány, takže to by mohlo byť.....
viewtopic.php?f=23&t=6382
Nestaci vediet madarsky, boli obdobia, ked sa pisalo latinsky. Ci bol slobodny, alebo vdovec, hovoria posledne dva stlpce lavej strany (vid zahlavia stlpcov...a nepozerajte na vytlaceny vypis z matriky, ale na snimok, ktory Vam poslala hore milestone). Dispenz je uvedeny v poznamke - to je posledny stlpec.marikabela napísal:... Mám vytlačený výpis z matriky, ja tam nevidím to čo píšete, že bol vdovec
ani o dišpenze tam nič nevidím.
A pritom viem po maďarsky....
Pani historicka ak bude vediet, kde sa nachadza supis z roku 1869 pre Bratislavsku zupu, nech da vediet, budeme tu viaceri vyskat radostou. Nikto nevie o tom, ze by sa zachovala: http://www.geni.sk/supis-v-roku-1869/marikabela napísal:....Poradila mi historička súpis obyvateľov z roku 1869 Bratislavskú župu, ale ja ju neviem nájsť. ...