Heteniak, Morong, Joniak

Hladanie priezviska
Gustko
Aktívny člen
Aktívny člen
Dátum registrácie: 03 Mar 2014, 13:30
Predkovia z oblasti: Horná Orava: Heteniak, Morong, Joniak, Mališák.

Vie z Vás niekto pôvod mien: Heteniak, Morong, Joniak? Pátram po mojich predkoch (Heteniak, Morong, Joniak) z čias Rakúsko-Uhorska, žijúcich v Jablonke na Orave (maďarsky ARVA), ktorá od skončenia II. svetovej vojny patrí Poľsku.
Ďakujem za informácie.
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Na Jablonku som tu aj ja, ale zatial je problem s matrikami. Najvacsi odbornik na Oravu je tu zatial andrej58.
andrej58
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 02 Nov 2012, 10:03
Predkovia z oblasti: Orava,Marmárosziget

čosi na Morong http://pl.wikipedia.org/wiki/Mor%C4%85g je to v poľštine, poľské ą sa číta ako on
Joniak - po goralsky Ján je Jonek alebo Jantek možno z tohto?
Anina
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen
Dátum registrácie: 20 Jan 2014, 16:25
Predkovia z oblasti: Pňaček,Vajteršic,Kodrik,Štvrtecký,Kalka ,Ganobčik,Orava,Liptov,Záhorie

V niektorých oravských obciach s goralským nárečím sa priezvisku Jaňák hovorí Joňák. Vzniklo pravdepodobne z rodného mena Ján.
Pred rokmi, keď matriky ešte neboli na nete som chodila do archívu v Bytči. Hľadala som v matrikách severnej Oravy a vtedy mi p. archivárka pove-
dala, že majú aj originály niektorých matrík z obci, ktoré dnes patria Poľsku. Ktoré matriky to boli si už nespomínam.
Gustko
Aktívny člen
Aktívny člen
Dátum registrácie: 03 Mar 2014, 13:30
Predkovia z oblasti: Horná Orava: Heteniak, Morong, Joniak, Mališák.

Ďakujem za informácie, chystám sa do Bytče aj do Jablobky v Polsku.
Napísať odpoveď