potrebovala by som radu pri hľadaní a čítaní starých matrík (začala som sa tom venovať tak cca týždeň dozadu a stále mi niektoré veci nie sú celkom jasné). Našla som si záznam o sobáši Andreja Mlynarčíka a Márie Hrnčiarovej dúfala som, že keď tento záznam vlastnoručne v matrike nájdem dozviem sa mená ich rodičov aby ma to opäť posunulo v mojom bádaní ďalej a ja sa tak dozviem dlho hľadané mená svojich predkov. Lenže čo som nečakala bolo nájdenie zápisu, ktorý vyzeral https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... ,155853401 zaraz prvý zápis na tej strane. Takže okrem svedkov (veku mladomanželov, ktorý je priam zvláštny "ženích 38 a nevesta 20") a miesta, kde v čase sobáša bývali sa vlastne nedozvedám nič. Ohľadom toho veku viem, že ho netreba brať vážne upravoval sa všelijak ak boli snúbenci ešte "pod zákonom". Ja sa hlavne chcem spýtať či existujú aj iné knihy ako sú tieto "zápisy" teda niekde kde je konkrétny sobášny list zo všetkými náležitosťami z roku 1891 uložený ale nie. Netýka sa to len tohoto prípadu ale takto by som sa chcela dostať k menám môjho prastarého otca nakoľko jeho rodičia sú pre našu rodinu veľkou záhadou ibaže on patrí ešte pod živú matriku.
Ďakujem za rady