Od táty hledám z mužské strany předky Fillo a z ženské strany Ryšiaň

Máte základné údaje o hľadanom predkovi, neviete však ako ďalej? Opýtajte sa:)
Pravidlá fóra
Pravidlá fóra "Hľadám predka"
Skôr, než položíte otázku v tomto fóre, odporúčame Vám prečítať si tieto pravidlá a snažiť sa ich dodržiavať vo vlastnom záujme, aby Vám skúsenejší kolegovia mohli čo najskôr a čo najpresnejšie odpovedať:
1) Do predmetu témy napíšte konkrétne priezvisko, po ktorom pátrate, prípadne aj oblasť. Ak napíšete "Hľadám predkov", bude názov témy zmenený, pretože predkov tu hľadajú všetci, navyše ide o duplicitu s názvom subfóra.
2) Snažte sa uviesť všetky fakty, ktoré k danému predkovi viete, či už je to narodenie, úmrtie, sobáš, vierovyznanie, lokality, v ktorých žil, alebo čokoľvek iné. Akýkoľvek fakt je lepší, ako nič a môže viesť k rýchlejšej identifikácii.
3) Ak ide o osobu, ktorá už nežije, pridajte link na dokument, týkajúci sa osoby, alebo priložte sken dokumentu, aby sa predišlo omylom pri Vašom čítaní záznamu. Nebuďte ješitní, že Vám sa to stať nemôže. Stáva sa to každému, najmä v začiatkoch. Od toho sme tu, aby sme Vám pomohli, nikoho vopred nezatracujeme.
4) Uvedomte si, prosím, že pátranie po predkoch narodených po roku 1906, je výlučne vo Vašej kompetencii, pretože matriky po roku 1906 sú tzv. "živé matriky", ktoré sú stále uložené na matričnom úrade a údaje z nich sa poskytujú len priamym príbuzným. Preto musíte kontaktovať príslušnú matriku, kde budete musieť preukázať priamy príbuzenský vzťah a za poskytnutie každého záznamu môžu od Vás žiadať správny poplatok 5 Eur. Viac o tom, kde hľadať slovenské matriky: https://www.geni.sk/kde-hladat-slovenske-matriky/

Ďakujeme za pochopenie a želáme veľa úspechov v pátraní po predkoch.
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Martin Fillo napísal:Podivnost vidím v tom, že si hned rok po smrti našel novou ženu, že se tak rychle oklepal. Ale co, v té době...
No tak to bolo uplne normalne. Stretnut sa mozete aj so sobasom po dvoch-troch mesiacoch. Bolo sa treba starat o polosiroty a gazdovstvo...
Martin Fillo napísal:akorát mi nesedí v rodným listě Juraje matka. Jestli Zanka znamená Johanna. János je Ján, to sedí, to jsem si přeložil v google translate.
Ale sedi. Je to Janka, ako ju pozname aj dnes. Akurat ze v latincine je to Johanna, v madarcine je Janos - Jan.
Tu mate dalsie tri deti toho paru:
https://familysearch.org/search/collect ... id=1554443
Apropos, uz ste si do rodokmena nahodili celu tuto familiu a este nemate istotu, ako sa volala matka Jana, nar. 1928...
Martin Fillo
Nováčik
Nováčik
Dátum registrácie: 07 Mar 2016, 11:29
Predkovia z oblasti: Fillo a Ryšiaň - Turčianské Teplice, Háj, Čremošné

Už to zjistuji, ty co jsem nahodil když tak smažu. Snad si můj tatka bude pamatovat jméno své babičky. To by mohl. Čekám na jeho odpověď.
Fillo - Háj, Turčianské Teplice
Ryšiaň - Čremošné
Osička - Lednice
Martin Fillo
Nováčik
Nováčik

Tak můj táta neví, zeptá se mámy, až pojede na Slovensko. Jinak mi ještě než jsem začal tady psát říkal, že Juraj měl 2 bratry a tři sestry. Tady to začíná haprovat. Protože jak jste psal, tak jste našel 2 sestry a jednoho bráchu. Čili zbývá ještě jeden brácha a jedna sestra. Takže to asi přestává sedět.
Navíc jich prý bylo celkem 7. Sedmím byl nejaky nevlastní bratr.
Ryšiaň - Čremošné
Osička - Lednice
duros
Administrátor
Administrátor
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Martin Fillo napísal:... říkal, že Juraj měl 2 bratry a tři sestry. Tady to začíná haprovat. Protože jak jste psal, tak jste našel 2 sestry a jednoho bráchu. Čili zbývá ještě jeden brácha a jedna sestra. Takže to asi přestává sedět.
Navíc jich prý bylo celkem 7. Sedmím byl nejaky nevlastní bratr.
Treba si uvedomit, ze cirkevne matriky Haja su dostupne len do roku 1898 (tam mame posledne najdene dieta) a dalsie sa mohli narodit potom. Rovnako tak este nemate zistene, ci Jan nemal ci uz pred manzelstvom s Janou Halgasovou, alebo po nej, dalsiu manzelku a s nou nejake dieta. Ale ako som vravel - ked budete vediet matku, az potom si mozete byt isty a pokracovat dalej.
Martin Fillo
Nováčik
Nováčik

No to se načekám sakra. Nejlepší by bylo, kdyby zavolal svojí mámě. Jinak mi to našlo nějaké shody -
http://s16.postimg.org/macevhezp/image.png Jen nevím jak toho člověka kontaktovat. Chce to premium. Třeba by věděl něco víc.
Prílohy
x.png
Ryšiaň - Čremošné
Osička - Lednice
duros
Administrátor
Administrátor
Kontaktovať používateľa:

Martin Fillo napísal:No to se načekám sakra. Nejlepší by bylo, kdyby zavolal svojí mámě. Jinak mi to našlo nějaké shody -
Jen nevím jak toho člověka kontaktovat. Chce to premium. Třeba by věděl něco víc.
Neponahlajte sa, pockajte na vysledok. Mozno sa ukaze, ze nejdete spravnym smerom. Ale ak by nahodou, tak neviem o nikom, kto ma tu ucet premium. Na ceskom fore ano: http://genealogie.taby.cz/viewforum.php ... 43a7452f5a
Martin Fillo
Nováčik
Nováčik

Doporučili byste mi nějaké profi pátrače ze Slovenska a jejich ceny?
Děkuji
Ryšiaň - Čremošné
Osička - Lednice
duros
Administrátor
Administrátor
Kontaktovať používateľa:

Martin Fillo napísal:Doporučili byste mi nějaké profi pátrače ze Slovenska a jejich ceny?
Děkuji
Aj tu :-) http://rodokmen.org/
Ak chcete podrobnosti, napiste mi email.
Martin Fillo
Nováčik
Nováčik

Napsal jsem Vám email :-)
Ryšiaň - Čremošné
Osička - Lednice
Martin Fillo
Nováčik
Nováčik

No a jen ukázka co mi odepsali, když jsem se ptal na tvorbu rodokmenu českých genealogů:
Dobrý den,

bohužel naše možnosti pátrání na Slovensku jsou značně omezené. Háj leží v okresu Turčianské Teplice, matriky, které jsou dostupné na internetu, jsou však pouze pro obec Horná Štubňa, Mošovce a Slovenské Pravno...takže na obec Háj nejde takto navázat.

S přátelským pozdravem,

--
Mgr. Ondřej Štěpánek
genealog
Rodokmeny odborně
Ryšiaň - Čremošné
Osička - Lednice
Napísať odpoveď