Kujanova Anna
Pravidlá fóra
Pravidlá fóra "Hľadám predka"
Skôr, než položíte otázku v tomto fóre, odporúčame Vám prečítať si tieto pravidlá a snažiť sa ich dodržiavať vo vlastnom záujme, aby Vám skúsenejší kolegovia mohli čo najskôr a čo najpresnejšie odpovedať:
1) Do predmetu témy napíšte konkrétne priezvisko, po ktorom pátrate, prípadne aj oblasť. Ak napíšete "Hľadám predkov", bude názov témy zmenený, pretože predkov tu hľadajú všetci, navyše ide o duplicitu s názvom subfóra.
2) Snažte sa uviesť všetky fakty, ktoré k danému predkovi viete, či už je to narodenie, úmrtie, sobáš, vierovyznanie, lokality, v ktorých žil, alebo čokoľvek iné. Akýkoľvek fakt je lepší, ako nič a môže viesť k rýchlejšej identifikácii.
3) Ak ide o osobu, ktorá už nežije, pridajte link na dokument, týkajúci sa osoby, alebo priložte sken dokumentu, aby sa predišlo omylom pri Vašom čítaní záznamu. Nebuďte ješitní, že Vám sa to stať nemôže. Stáva sa to každému, najmä v začiatkoch. Od toho sme tu, aby sme Vám pomohli, nikoho vopred nezatracujeme.
4) Uvedomte si, prosím, že pátranie po predkoch narodených po roku 1906, je výlučne vo Vašej kompetencii, pretože matriky po roku 1906 sú tzv. "živé matriky", ktoré sú stále uložené na matričnom úrade a údaje z nich sa poskytujú len priamym príbuzným. Preto musíte kontaktovať príslušnú matriku, kde budete musieť preukázať priamy príbuzenský vzťah a za poskytnutie každého záznamu môžu od Vás žiadať správny poplatok 5 Eur. Viac o tom, kde hľadať slovenské matriky: https://www.geni.sk/kde-hladat-slovenske-matriky/
Ďakujeme za pochopenie a želáme veľa úspechov v pátraní po predkoch.
Pravidlá fóra "Hľadám predka"
Skôr, než položíte otázku v tomto fóre, odporúčame Vám prečítať si tieto pravidlá a snažiť sa ich dodržiavať vo vlastnom záujme, aby Vám skúsenejší kolegovia mohli čo najskôr a čo najpresnejšie odpovedať:
1) Do predmetu témy napíšte konkrétne priezvisko, po ktorom pátrate, prípadne aj oblasť. Ak napíšete "Hľadám predkov", bude názov témy zmenený, pretože predkov tu hľadajú všetci, navyše ide o duplicitu s názvom subfóra.
2) Snažte sa uviesť všetky fakty, ktoré k danému predkovi viete, či už je to narodenie, úmrtie, sobáš, vierovyznanie, lokality, v ktorých žil, alebo čokoľvek iné. Akýkoľvek fakt je lepší, ako nič a môže viesť k rýchlejšej identifikácii.
3) Ak ide o osobu, ktorá už nežije, pridajte link na dokument, týkajúci sa osoby, alebo priložte sken dokumentu, aby sa predišlo omylom pri Vašom čítaní záznamu. Nebuďte ješitní, že Vám sa to stať nemôže. Stáva sa to každému, najmä v začiatkoch. Od toho sme tu, aby sme Vám pomohli, nikoho vopred nezatracujeme.
4) Uvedomte si, prosím, že pátranie po predkoch narodených po roku 1906, je výlučne vo Vašej kompetencii, pretože matriky po roku 1906 sú tzv. "živé matriky", ktoré sú stále uložené na matričnom úrade a údaje z nich sa poskytujú len priamym príbuzným. Preto musíte kontaktovať príslušnú matriku, kde budete musieť preukázať priamy príbuzenský vzťah a za poskytnutie každého záznamu môžu od Vás žiadať správny poplatok 5 Eur. Viac o tom, kde hľadať slovenské matriky: https://www.geni.sk/kde-hladat-slovenske-matriky/
Ďakujeme za pochopenie a želáme veľa úspechov v pátraní po predkoch.
-
- Veľmi aktívny člen
- Dátum registrácie: 01 Jún 2016, 20:50
- Predkovia z oblasti: Kujan, Bobor, Potančok, Pajtáš, Durečka, Salva, Banskobystrický okres, Veľká Lúka, Hájniky, Povrazník, Rumunsko, Skalité, Višňové, Poľsko
Dobrý deň, potrebovala by som poradiť ... Chcela by som sa dopátrať daľšich predkov po mojej prababke Anne Kujanovej z Veľkej Luky okres Zvolen, narodená 28.06. 1898. Jej mama sa volala Anna Kujanová podla môjho otca narodená 1860 ale neberiem to, ze je to 100% pravda. Jej dievcenske priezvisko sa neviem dopátrať ... nemám rodný list mojej prababky ani som nenasla jej záznam o narodení zatiaľ ... hľadala som aj záznam o sobasi lebo tam zvyknú byt mena rodičov ale tiež nič. Viete mi poradiť ako dalej?
- patricius95
- Administrátor
- Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
- Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky
Dobrý deň,
neuvádzate vierovyznanie Vašej prababky. Evanjelické matriky sú archivované z rozpätia rokov 1761 - 1916. Rímskokatolícke matriky sú zachované od r. 1692 do r. 1880. Mladšia katolícka matrika by mohla byť zrejme na fare. Ak nie je, je potrebné nahliadnuť do štátnej matriky, kde budú uvedené mená rodičov, vek, náboženstvo a miesto pôvodu rodičov, vďaka čomu by sa Vaše pátranie zjednodušilo. Táto matrika je uložená v príslušnej pobočke štátneho archívu, teda tzv. bývalom okresnom archíve. Ak z akýchkoľvek dôvodov nemôžete nahliadnuť, resp. požiadať o výpis z tejto matriky, mená rodičov Vašej prababky by mohli byť uvedené v zázname o sobáši a teoreticky aj v zázname o úmrtí. Tam treba mať na pamäti, že nie všetky údaje v matričnom zápise sa zvyknú prepisovať do sobášnych a úmrtných listov, preto je nutné kontaktovať matriku a požiadať ich o pomoc pri pátraní.
neuvádzate vierovyznanie Vašej prababky. Evanjelické matriky sú archivované z rozpätia rokov 1761 - 1916. Rímskokatolícke matriky sú zachované od r. 1692 do r. 1880. Mladšia katolícka matrika by mohla byť zrejme na fare. Ak nie je, je potrebné nahliadnuť do štátnej matriky, kde budú uvedené mená rodičov, vek, náboženstvo a miesto pôvodu rodičov, vďaka čomu by sa Vaše pátranie zjednodušilo. Táto matrika je uložená v príslušnej pobočke štátneho archívu, teda tzv. bývalom okresnom archíve. Ak z akýchkoľvek dôvodov nemôžete nahliadnuť, resp. požiadať o výpis z tejto matriky, mená rodičov Vašej prababky by mohli byť uvedené v zázname o sobáši a teoreticky aj v zázname o úmrtí. Tam treba mať na pamäti, že nie všetky údaje v matričnom zápise sa zvyknú prepisovať do sobášnych a úmrtných listov, preto je nutné kontaktovať matriku a požiadať ich o pomoc pri pátraní.
S pozdravom
Patrik Zakarovský
Patrik Zakarovský
-
- Veľmi aktívny člen
- Predkovia z oblasti: Kujan, Bobor, Potančok, Pajtáš, Durečka, Salva, Banskobystrický okres, Veľká Lúka, Hájniky, Povrazník, Rumunsko, Skalité, Višňové, Poľsko
ďakujem pekne za pomoc ... podľa všetkého boli evanjelici 

- patricius95
- Administrátor
- Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
- Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky
Skúste si to teda overiť, najlepšie z tej štátnej matriky. Evanjelická matrika je totiž online zindexovaná a priezvisko Kujan sa tam neukazuje. V r. 1898 sa spomína len akýsi Ján Kulhanyi a ešte r. 1896 Anna Kurjanová, no tá zomrela v tom istom roku...
https://familysearch.org/search/record/ ... A1895-1900~
https://familysearch.org/search/record/ ... A1895-1900~
S pozdravom
Patrik Zakarovský
Patrik Zakarovský
-
- Veľmi aktívny člen
Dobrý deň, mám ešte otázku ... našla som kde by mali byť matriky v ktorých by malo byť čo potrebujem. Konkrétne tu https://www.rodokmen.com/index.php?incl ... nfo&id=146. Teraz ma zaujíma stačí tam zavolať alebo napísať e-mail čo potrebujem a ony mi to za nejaký poplatok pozrú a pošlú? Alebo tam musím ísť?
-
- Aktívny člen
- Dátum registrácie: 03 Mar 2014, 13:30
- Predkovia z oblasti: Horná Orava: Heteniak, Morong, Joniak, Mališák.
Anna Kujanová sa narodila dňa 17.07.1864 v Lukove (Dlhá Lúka pri Zvolene) rodičom Jánovi Kujanovi a Márii Piecka, krstní rodičia boli Andrej Piecka a Anna Kukučková.
https://familysearch.org/search/record/ ... %20Luka%22~
https://familysearch.org/search/record/ ... %20Luka%22~
-
- Veľmi aktívny člen
Dobrý deň, myslíte. že to je ta Anna čo hľadám?
VeronikaBB napísal:...Chcela by som sa dopátrať daľšich predkov po mojej prababke Anne Kujanovej z Veľkej Luky okres Zvolen, narodená 28.06. 1898...
Zámerne som rozkúskovala citáciu.VeronikaBB napísal:... Jej mama sa volala Anna Kujanová podla môjho otca narodená 1860.... Jej dievcenske priezvisko sa neviem dopátrať ... nemám rodný list mojej prababky....
Ak som to správne pochopila, tak Vy hľadáte narodenie Vašej praprababky Anny Kujanovej nar. okolo r. 1860, a potrebuje zistiť jej rodné priezvisko.
Ten link na narodenie Anny Kujanovej, ktorý Vám pripojil v jeho odpovedi pán kolega, no neviem, bola by som opatrná, ale vylúčiť sa to zatiaľ nedá, že by Vaša praprababka Anna Kujanová nar. cca 1860, bola aj rodená Kujanová. (?)
Odporúčam Vám, aby ste postupovali podľa rady p. Patrika.

-
- Veľmi aktívny člen
Ved práve ja hľadám jej dievčenské meno ... už som kontaktovala štátny archív