Dakujem velmi pekne za vsetky tipy! Kazda troska mi pomaha skladat vysledny obrazok a snad sa konecne aj k niecomu konkretnemu dopatrat.
Mano - dakujem za dalsiu hypotezu ohladom Baltazara. Pokusim sa to prebadat a nasledne ju potvrdit alebo vyvratit. Teoreticky by to mohol byt on, sedi meno aj vek. Velmi by pomohlo, ak by sa mi podarilo najst zaznam o sobasi Baltazara a Frantisky. Myslim, ze Frantisku sa mi podarilo identifikovat - mala som indiciu, ze by mala pochadzat zo Spisa, nakoniec som nasla zaznam o jej narodeni v roku 1811 v matrikach Toporca s tym, ze pochadza zo Slovenskej Vsi, ktora spadala pod farnost Toporca. Ze je to spravny zaznam ma utvrdzuje aj nalez zaznamu o jej umrti v Prosieku v roku 1888, kde presne sedel vek. Ak by som vychadzala z toho, ze svadba byva v mieste bydliska nevesty, dalo by sa predpokladat, ze sa konala v Slovenskej Vsi, resp. Toporci. Problem vsak je, ze matriky Toporca z rokov 1830 - 1855 udajne nie su zachovane, maximalne, ak by sa zachovali odpisy na farskom urade, o com dost pochybujem.

Je este moznost, ze sa svadba konala u zenicha, v matrikach Liptovskej Sielnice som vsak zaznam o tom nenasla. Cize zatial pomerne mrtvy bod co sa tyka urcenia rodicov Baltazara.

Jedine, od coho sa mozem mimo vyssie uvedeneho odpichnut, su udaje z publikacie Martona Szluhu, ktore vsak beriem s dost velkou rezervou, lebo su v mnohych ohladoch viac ako nepresne. On uvadza, ze Baltazar mal dvoch bratov - Antona a Pavla. Zaznam o krste deti s tymito menami som v matrikach z Liptovkej Sielnice nasla (plus este pat dalsich dcer rovnakych rodicov), ako rodicia boli uvedeni Stefan Joob-Fanscsaly a Anna Vejmenobozi. Medzi vsetkymi tymito detmi vsak nie je ziaden Baltazar - musel by sa narodit asi ako jedine dieta mimo Prosieku. To, ze sa Baltazarov otec vola Stefan uvadza aj spominana publikacia (ale ako som tiez pisala, treba ju brat s rezervou). Intenzivne teda teraz hladam akykolvek zapis, ktory by do tohto celeho mohol vniest viac svetla.