Tiež sa prikláňam k tejto úvahe a ďalšia vec by bola že vojaci mali tzv. ustrojovaciu disciplínu a ak by bol doma (napr. na dovolenke) fotil by sa vo vojenskom oblečení. (za 1. v civilnom sa môže fotiť kedykoľvek a za 2. pamiatka v uniforme by bola pre rodinu vzácnejšia)maros napísal:mimili napísal:............... Ale to tiež nepredpokladám, pretože bol príslušníkom 31.honvédskeho pešieho pluku a ich vojenské nohavice vyzerali inak
Identifikácia osoby podľa veku fotografie
-
- Veterán
- Dátum registrácie: 02 Nov 2012, 10:03
- Predkovia z oblasti: Orava,Marmárosziget
Nie som expertka na vyše storočný fotografický papier, či ako to nazvať, keď sa to snúbilo aj s pohľadnicami.mimili napísal:Mňa na tom trochu mätú 2 veci: prvá je skôr otázkou na milestone - je tá predtlač na zadnej strane CARTE POSTALE z našich končín, bol takýto text aj na pohľadniciach distribuovaných na našom území?...

Mám originál fotografiu, kde na reverznej strane je tzv. "krátka adresa" presne taká, ako nám ju tu opísal kolega maros.
Predtlač je "CARTE POSTALE", na obrazovej strane sú žiaci z miestnej štátnej meštianskej školy, školský rok 1925/26, fotografiu zhotovil rovnako miestny fotograf. Môžem potvrdiť, že výskyt bol aj na našom území, a nebolo to len za R-U ale aj v Československu.