Oženil sa 21.11.1836 s Máriou Szivy-Kucharcsik (10.8.1819 - 2.11.1886) a mali spolu 6 detí v rozmedzí rokov 1841-1862. Svedkovia na svatbe boli Josephus Truchly a Simeon Szmolka. Záznam o svatbe bohužiaľ neobsahuje adresu, vek ani bližšie určenie rodiny snúbencov. Snažil som sa nájsť jeho úmrtie, ale matrika končí rokom 1894 a nie je tam, prešiel som to 3x, takže zrejme zomrel až po tomto roku alebo niekde inde.
V rokoch 1800-1818 sa v obci narodili iba dvaja ľudia s menom Georgius Truchly:
*1810 (13.1.), otec Josephus Truchly, matka Anna Liptak, krstní rodičia Josephus Kucharcsik a Maria Svancsar.
*1814 (5.4.), otec Andreas Truchli, matka Maria Polacsek, krstní rodičia Andreas Tomanicsek a Elizabetha Liptak.
Zatiaľ by som sa prikláňal skôr ku Georgiovi narodenému 1810 (zhoda Josephus Truchly, priezviska Szvanczar aj Kucharcsik), ale viem, že to samozrejme nestačí. Keďže som nenašiel úmrtie toho svojho, hľadal som úmrtie druhého Georgia od roku 1810 - či nezomrel ako dieťa a podobne. Našiel som, že ten druhý G.T. zomrel 5.12.1849 ako 34 ročný. Tu by som sa prikláňal k tomu, že zomrel ten narodený 1814 - mal by totiž vtedy 35 rokov, ten druhý by mal bez mesiaca už 40. Takže zase myslím, že môj predok je ten narodený 1810.
Ďalej som hľadal birmovanie, ale to mi nepomohlo, sú tam dvaja G.T. a nie som si ani istý, ktorý je ktorý, ale aj tak by mi to k ničomu asi nebolo. (Buď má jeden uvedený vek dobre a druhý posunutý o 4 roky alebo majú vek posunutý obidvaja o 2 roky)
Hľadal som teda svatbu toho druhého, či tam nebude niečo viac. A našiel som nasledovné:
Georgius Truchli si vzal Annu Martasek? 7.2.1831, svedkovia Andreas Truchly a Josephus Sevcsik a pozor, Georgius je uvedený ako "Josephi Truchly filius". Takže sa zrejme žení ten narodený 1810 a môj predok by mal byť ten narodený 1814! Ale čo to úmrtie predtým?
Písal som už do archívu v Čadci, ale neviem, či mi na diaľku poskytnú informáciu o úmrtí, osobne sa tam totiž zatiaľ asi len tak nedostanem. Otázka znie - je ešte niečo ďalšie okrem vyhľadania úmrtia môjho Georgia, čo by mi mohlo pomôcť určiť jeho narodenie? Neprehliadol som v tom všetkom niečo? Za normálnych okolností by som počkal, až sa raz dostanem do tej Čadce a dúfal, že tam niečo zistím, ale môj dedko bude mať budúci mesiac 80 rokov a chcel som mu dať k narodeninám rodokmeň alebo aspoň jeho časť. Ďakujem, ak ste to dočítali až sem a prosím o radu, ak vôbec nejaká existuje.