doufám, že čeština na tomto fóru nevadí. Můj otec narukoval na začátku šedesátých let do Nového Mesta a zpátky do Olomouce se vrátil ženatý
Koiš Koyš Kojiš Košeca Košecké Podhadie
Dobrý den
doufám, že čeština na tomto fóru nevadí. Můj otec narukoval na začátku šedesátých let do Nového Mesta a zpátky do Olomouce se vrátil ženatý
Moje matka pochází z Nového Mesta nad Váhom a za svobodna je jmenovala Koišová. Můj dědeček se jmenoval Jozef Koiš (1916-1996) a pokud vím, tak pocházel z Košeckého Podhradia. Pradedeček se jmenoval Ján Kojiš, byl snad z Košece a měl tři syny, u nichž matrikáři poněkud pozměnili příjmení, takže můj dědeček byl Koiš a jeho dva bratři se jmenovali Koyš. Chtěl bych o svém pradědovi vědět více, takže by mne zajímalo, kde naleznu digitalizované slovenské matriky. Moravskou část své rodiny mám zmapovanou téměř na začátek 19. století a teď jsem se pustil do té slovenské. Dále by mne zajímal původ příjmení Koiš/Kojiš/Koyš. Děkuji předem.