duros napísal: ↑29 Máj 2020, 22:41
Adam20 napísal: ↑29 Máj 2020, 22:12
Veľká vďaka za upresnenie, konečne sa môžem odraziť.
Ja mám osobne všetkých predkov posledných 200 rokov v Turzovke, čiže viem potvrdiť, aké to je niekedy utrpenie čosi nájsť

.
Tieto 2 osoby potrebujem pre moju známu,ktorej robím rodostrom (vlastne len vývod predkov). Ostatné vetvy som jej vypátral, no pri týchto 2 osobách to pátranie mrzlo, kvôli nedostupnosti údajov na Familysearch. Čiže defacto nepotrebujem ani tie rodné a sobášne listy, stačí výpis do mailu

.
Prekvapuje ma, že pri takejto práci ste netušili, kde sa nachádzajú mladšie matriky...
Adam20 napísal: ↑29 Máj 2020, 22:12
Mimochodom, zakon zakazuje uverejňovať na internet záznamy mladšie ako 100 rokov, Turzovka sa riešila v roku 1996, čiže preto sú dostupné len roky 1895 a skôr.
Neviete, či sa chystá nejaká aktualizácia a sprístupnenie novších zapisov? Podľa zákony by mohli byť sprístupnené záznamy až do roku 1919.
Taká matričná kniha sa obvykle nezapíše za rok, že áno. Strany sa z nej nevytrhávajú. Ergo tá, ktorá obsahuje záznamy z r. 1919 zaiste obsahuje aj oveľa mladšie záznamy - a tu je dôvod, prečo nebude tak skoro odovzdaná do archívu.
Uprimne, na svojom rodostrome pracujem už 6.rok,ale nie,netušil....dovod je jednoduchy. Moji prastarí rodičia sa rodili medzi rokmi 1905 až 1925. Všetci majú svoje dátumy na cintoríne. Praprastarí sa rodili medzi rokmi 1866 až 1900, pričom v rokoch 1895-1900 sú len 2 praprababky, pri ktorých som sa ďalšiu minulosť ľahko dozvedel od žijúcich pamätníkov

. Takže to, čo bolo pred 1895 som si vyhľadať vedel na FS a čo bolo neskôr, tak od pamätníkov, prípadne na cintoríne

.
Tieto 2 osoby nie sú moja rodina (respektíve vzdialená, lebo v tej oblasti sú vlastne všetci so všetkými rodina

) čiže sa s tým pracuje inak a práve osoba narodená 2.5.1896 je osobou, o ktorej ani v ich rodine neexistujú nejaké ďalšie písomnosti a od pamätníčky viem,že zomrela v roku 1935 (je to spomienka stará 85 rokov, tak možno rok plus minus). A pri druhej osobe viem od pamätníčky, že zomrela v roku 1930 a hoci meno manžela viem (aj som ho našiel na FS), ich sobáš som nenašiel. Keby bol do roku 1895, tak podľa bydliska a mena nevestinho otca by som z Katarín Mikovčakovych lahko nasiel tu spravnu

.