Dobrý deň,
poprosil by som o radu ako postupovať pri pátraní v ČR. Hľadaný predok sa narodil podľa výučného listu 16.4.1908 v Pečíne a podľa úmrtného listu 20.4.1908 v Rychnove nad Knežnou. Sú to obce teda okresné mesto a susedná obec. Hľadal som online databázy ale nič fungujúce som nenašiel. Asi sa budem musieť obrátiť, len neviem na koho či archív alebo obec. Poprosím o radu či má niekto skúsenosti s pátraním v tejto lokalite.
Ďakujem.
pátranie v Českej republike - Pěčín, okr. Rychnov nad Kněžnou - VYRIEŠENÉ
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Patrí pod farnosť Rokytnice v Orlických horách, v archíve Zámrsk. Momentálne mi nejde načítať. Obávam sa však, či rok 1908 bude dostupný....
-
- Iniciatívny člen
- Dátum registrácie: 06 Feb 2017, 07:35
- Predkovia z oblasti: Hronské Kosihy, Hronské Kľačany, Starý Tekov, Čajkov, Rybník, Neded, Vlčany, Andovce, Selice, Mostová
Ďakujem za informácie. Našiel som SOV Zámrsk a nejde ani mne načítať, zrejme majú výpadok servera.
Odporúčam všetkým, aby vo vlastnom záujme uvádzali vierovyznanie predka, ak im je známe.
Za predpokladu, že bol rímskokatolík a server bude funkčný, tak si nepomôžete v pohodlí domova, lebo digitalizovaná matrika N (narodených) je dostupná len do roku 1900.
Digitalizovaná rk matrika N je dostupná do roku 1914.
-
- Iniciatívny člen
- Dátum registrácie: 06 Feb 2017, 07:35
- Predkovia z oblasti: Hronské Kosihy, Hronské Kľačany, Starý Tekov, Čajkov, Rybník, Neded, Vlčany, Andovce, Selice, Mostová
Ďakujem, za nasmerovanie na archív v Zámrsku. Pomohlo mi to, nakoľko môj predpoklad bol chybný. Rozdielne dátumy a miesto narodenia vo výučnom liste sa ukázali ako chybné a narodenie sedí podľa úmrtného listu aj mesto. Podla úmrtného listu nesedí zase meno otca. Ale som si istý, že som našiel správny záznam nakoľko je pri ňom pripísaný záznam o sobáši z roku 1938.