Ja som zatiaľ ešte v procese archivácie, ale idem na to tak, že sa snažím všetko čo sa dá digitalizovať, ALE samozrejme so zachovaním pôvodných fyzických zdrojov. Na fyzické uloženie som zástanca jednoduchých kartónových krabíc.
V našej rodine máme neskutočné množstvo diapozitívov, ktoré som pomocou špeciálneho skenera naskenovala. Pôvodné diapozitívy sú pozakladané v rámikoch a klasických zásobníkoch a zatiaľ uložené v rodičovskom dome.
Zo starších fotiek som povyberala tie, na ktorých osoby poznám, tie mám roztriedené podľa rodín (resp. jednotlivých vetiev) a uložené v obaloch v kartónových škatuliach. Priebežne ich skenujem.
Okrem toho mám rodinné albumy, kde sú fotky klasicky pekne pozakladané. Množstvo iných úradných dokumentov priebežne skenujem, originály sú samozrejme v škatuliach

mám ich roztriedené v zakladačoch, alebo tvrdých doskách.
Podobne ako pani Jarmila, mojim cieľom je z celého pátrania spraviť niečo ako rodinnú kroniku. Okrem informácií z matrík, rodinných historiek a fotiek ju však plánujem doplniť aj o reálie - historické pozadie, popis obcí kde sme bývali, strava, bežný život, jednoducho aby mal čitateľ ucelený obraz. Súčasťou všetkého bude ako príloha veľký grafický rodokmeň - plagát.