deti 5 mesiacov rozdiel

Akékoľvek iné otázky, v ktorých potrebujete poradiť (nie priezviská, matriky, archívy, čítanie materiálov a pod. - na to sú zvlášť subfóra!).
MartinaS
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen
Dátum registrácie: 21 Jún 2019, 12:24
Predkovia z oblasti: Pezinok, Raca, Oslany, Vylok

Zdravim,
mam problem v rodine predka:
Michael Vrba (Wrba/Urba v indexoch FS), sa ozenil v Raci s Dorotheou Rafay 29.5.1768. V matrike Race som nasla deti: Maria Margaritha 1769, Joannes 1770, Michael 1773, Maria 1774, Andreas 1776, Andreas 1777, Emericus 1778 (tu je meno matky zapisane Maria), Judita 1780 a Vendelinus 1784. Prve dve deti maju krstnych rodicov Paulus Szlovacsek a manz. Catharina, vsetky dalsie deti krstni rodicia Stephanus Prokes a manzelka Judita.
Akurat neviem, co si mam mysliet o tych dvoch Andreasoch - prvy bol pokrsteny 13.novembra 1776, a ten druhy 13.marca 1777 !
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... 3AKZYZ-P8V
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... 3AKZYZ-59X
Umrtia deti, aj Dorothey som hladala, ale nenasla. Vdovec Michael Vrba sa znovu ozenil 16.1.1792, a zomrel cca 50 rocny 24.12.1792.
Nieco mi tam zjavne uniklo, ale neviem zistit kde je chyba.
Martina
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

V prvom rade si treba uvedomiť, že ide o krsty, nie narodenia.
MartinaS
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen

Pan Juraj,
a je to mozne ze by sa jednalo o to iste dieta, akurat z nejakeho dovodu bolo pokrstene dvakrat? Dovoluju to cirkevne zakony?
Medzitym sa mi podarilo najst jedno umrtie: Andreas, 7.maja 1778, 1 a stvrt rocny. Takze, nieco medzi tymi dvomi datumami...
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

To sa mi zdá veľmi málo pravdepodobné.
lenle
Člen
Člen
Dátum registrácie: 08 Feb 2021, 19:43
Predkovia z oblasti: Ružomberok a okolie, Kaplna, Piarg

Nemôže ísť o dva rôzne páry? Ak by sa aj nevolali rovnako, kňaz mohol mená popliesť... Napríklad podľa FS sa v júni 1793 Michaelovi Vrbovi narodilo dieťa - ak Váš bol už po smrti, tak musí existovať aj druhý - potenciálne otec jedného z tých 2 Andreasov.

Ja v týchto prípadoch vypisujem narodenia komplet všetkých detí všetkých párov daného priezviska, niekedy dohľadám aj sobáše a prípadné úmrtia a potom to “skladám”. Zdĺhavá detektívna práca, ale občas pomôže :D
MartinaS
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen

Lenle,
ten krst 5.6.1793 su dvojcata, narodene ako pohrobkovia jeho druhej zene.
Ineho Michaela sa mi najst nepodarilo, ale uznavam, ze moze ist aj o chybu v zapisoch. Az tak dolezite to pre mna nie je, moj predok je najstarsi syn...
Zdravim, Martina
Napísať odpoveď