VYRIEŠENÉ - rodná matrika Banská Štiavnica - abecedne poradie?

Akékoľvek iné otázky, v ktorých potrebujete poradiť (nie priezviská, matriky, archívy, čítanie materiálov a pod. - na to sú zvlášť subfóra!).
Onuphrios
Nováčik
Nováčik
Dátum registrácie: 23 Jan 2021, 10:09

Dobry den,
ma tu niekto skusenosti s matrikou Banska Stiavnica? Tyka sa to obdbobia prvej polovice 18. storocia. V Novej Bani som nasiel niekoho, kto sa podla uvedenych udajov mal narodit v Banskej Stiavnici a potom mi naslo na familysearch taku osobu aj s rovnakymi menami rodicov.
Avsak, ked som sa na to lepsie pozrel, zistil som, ze su tam cely rok zapisane len same Anny, medzitym aj par Anrejov a Antonov a potom to pokracuje menami na B, atd. Datumy krstov su chronologicke.
Preco to tak je? Ako v tomto pripade predpokladat datum narodenia zapisanej osoby?

https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... 3AKDNQ-RMQ
Naposledy upravil/-a Onuphrios v 05 Feb 2022, 09:12, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Dátumy sú tam správne. Proste zapisovali podľa abecedy, pričom mali vyhradenú časť matriky pre jednotlivé písmená. Je to síce zvláštne, ešte som to nevidel, ale systém v tom je.
Napísať odpoveď