Pribila

Máte základné údaje o hľadanom predkovi, neviete však ako ďalej? Opýtajte sa:)
Pravidlá fóra
Pravidlá fóra "Hľadám predka"
Skôr, než položíte otázku v tomto fóre, odporúčame Vám prečítať si tieto pravidlá a snažiť sa ich dodržiavať vo vlastnom záujme, aby Vám skúsenejší kolegovia mohli čo najskôr a čo najpresnejšie odpovedať:
1) Do predmetu témy napíšte konkrétne priezvisko, po ktorom pátrate, prípadne aj oblasť. Ak napíšete "Hľadám predkov", bude názov témy zmenený, pretože predkov tu hľadajú všetci, navyše ide o duplicitu s názvom subfóra.
2) Snažte sa uviesť všetky fakty, ktoré k danému predkovi viete, či už je to narodenie, úmrtie, sobáš, vierovyznanie, lokality, v ktorých žil, alebo čokoľvek iné. Akýkoľvek fakt je lepší, ako nič a môže viesť k rýchlejšej identifikácii.
3) Ak ide o osobu, ktorá už nežije, pridajte link na dokument, týkajúci sa osoby, alebo priložte sken dokumentu, aby sa predišlo omylom pri Vašom čítaní záznamu. Nebuďte ješitní, že Vám sa to stať nemôže. Stáva sa to každému, najmä v začiatkoch. Od toho sme tu, aby sme Vám pomohli, nikoho vopred nezatracujeme.
4) Uvedomte si, prosím, že pátranie po predkoch narodených po roku 1906, je výlučne vo Vašej kompetencii, pretože matriky po roku 1906 sú tzv. "živé matriky", ktoré sú stále uložené na matričnom úrade a údaje z nich sa poskytujú len priamym príbuzným. Preto musíte kontaktovať príslušnú matriku, kde budete musieť preukázať priamy príbuzenský vzťah a za poskytnutie každého záznamu môžu od Vás žiadať správny poplatok 5 Eur. Viac o tom, kde hľadať slovenské matriky: https://www.geni.sk/kde-hladat-slovenske-matriky/

Ďakujeme za pochopenie a želáme veľa úspechov v pátraní po predkoch.
Matej333
Dátum registrácie: 31 Jan 2022, 14:44
Predkovia z oblasti: Babuliak - Čadca, Nemec - Čadca, Stašov - Nižnow, Pavlus, Bajánek - Kysucké nové mesto

Dobrý deň. Hľadám predka menom Peter Pribila1868-1953. Jeho manželka bola Eva Tuhovčákova, narodila sa v Turzovke 12-teho decembra 1870. Mali deti Anna, Vincent a Jozef.
Pri manželke sa mi podarilo nájsť aj jej predkov, ale u Petra Pribilu som zamrzol. Môj otec si pamätá z rozprávania od babky, že jeho rodina mala krčmu niekde na horných Kysuciach, možno Korňa. Neviem však nakoľko je táto informácia relevantná. Prešiel som matriku v Turzovke aj na Vysokej nad Kysucou a tohto pána a ani zápis o jeho svadbe s Evou som nenašiel.
Ďakujem za pomoc.
ifan
Dátum registrácie: 25 Aug 2015, 17:14

Neviete náhodou kde presne rodina žila v roku 1930 ?
Sčítanie obyvateľstva by mohlo pomôcť.
Turzovka to už má odčiernené.
milestone
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 02 Jan 2013, 20:17

Matej333 napísal: 09 Feb 2022, 23:59 ...Hľadám predka menom Peter Pribila1868-1953. Jeho manželka bola Eva Tuhovčákova, narodila sa v Turzovke 12-teho decembra 1870...
Dobrý deň,
len pre poriadok, Eva sa narodila 12. dec. 1871. Nabudúce pripojte link na obrázok z matriky, až nemusím zbytočne kontrolovať to, čo uvádzate.
Matej333 napísal: 09 Feb 2022, 23:59 ...Mali deti Anna, Vincent a Jozef...
Jedno z detí je Váš priamy predok. Len špekulujem, že je to Anna. Neuviedli ste žiaden rok narodenia, potom by bolo jednoduchšie, Vám pomôcť. Nevadí, našla som istú Annu Nxxxxxx, rod. Pribilovú, nar. v roku 1900.
Matej333 napísal: 09 Feb 2022, 23:59 ...Prešiel som matriku v Turzovke aj na Vysokej nad Kysucou a tohto pána a ani zápis o jeho svadbe s Evou som nenašiel...
Nevesta Eva bola z Turzovky, tak predpokladám, že manželstvo s Petrom Pribilom uzatvorili tam.
Záznam o ich sobáši by ste mali dohľadať tu https://www.minv.sk/?statny-archiv-v-by ... ocka-cadca . Zo záznamu by ste mali zistiť, odkiaľ pochádzal ženích Peter Pribila.
Napísať odpoveď