Dobrý deň,
všimol som si, že poniektoré matriky na FS už majú indexované aj úmrtia a sobáše.
Je niekde na FS prehľad, ktoré matriky majú a ktoré nie ?
Inak ako vyskúšaním cez filter na konkrétnej matrike to neviem.
Ďakujem
Familysearch - indexácia
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Nie je. Stále tam majú starú tabuľku, ktorá obsahuje len krsty: https://www.familysearch.org/en/wiki/Sl ... rage_Table
-
- Veterán
- Dátum registrácie: 21 Okt 2021, 12:23
- Predkovia z oblasti: Podunajská nížina, okolie Kráľovského Chlmca, Berežská oblasť v Zakarpatskej Rus
Je to výborná vec, pri jednotlivých osobách sa týmto objavujú pomôcky (zdroje na pravej strane zboku) aj pre sobáše a úmrtia čo výrazne ulahčuje prácu. Už mi to pomohlo automaticky najst sobáše, ktoré som nevedela nájsŕ, nakoľko sa udiali v inych farnostiach. To čo som doteraz prácne hľadala je jednoduchšie. Len bohužiaľ, systém je veľmi citlivý na správne opisanie mien pri indexovaní a vidím, že chybovost je výrazne vyššia ako bola pri krstoch. Čomu však nerozumiem, prečo sa v prehľade neobjaví názov farnosti, ale len " Slovensko".
A až pri otvoreni zaznamu zistime o aku farnost sa jedná. Snáď to do budúcnosti zlepšia a pridajú aj do priameho vyhľadávania.
A až pri otvoreni zaznamu zistime o aku farnost sa jedná. Snáď to do budúcnosti zlepšia a pridajú aj do priameho vyhľadávania.