Dobrý deň,
môj predok Michael Hoffman sa podľa záznamov v matrikách narodil na Morave (okolo 1833) a prišiel na stredné Slovensko ako sklár, no žiadny z farárov nezaznamenal presné meno obce. Zomrel až po roku 1896, jeho úmrtie sa v cirkevnej matrike kam patrila Sihla nenachádza. Chcem sa spýtať, či štátne matriky zomrelých od r. 1896 obsahujú aj informácie o mieste narodenia, nakoľko sa jedná o moju poslednú šancu. Ďakujem.
Štátne úmrtné matriky VYRIEŠENÉ
-
- Veterán
- Dátum registrácie: 21 Okt 2021, 12:23
- Predkovia z oblasti: Podunajská nížina, okolie Kráľovského Chlmca, Berežská oblasť v Zakarpatskej Rus
Dobrý deň. Moja skúsenosť je, niektorí moji predkovia (zomreli po 1945) mali uvedenú rodnú obec, iní (zomreli v 20 rokoch 20 stor.) ju uvedenú nemali.
Za vystavenie výpisu dáte 2.30 eur, to sa oplatí, možno budete mať šťastie.
Za vystavenie výpisu dáte 2.30 eur, to sa oplatí, možno budete mať šťastie.
-
- Dátum registrácie: 16 Sep 2024, 23:55
- Predkovia z oblasti: Čierny Balog
Dobrý den,
mé zkušenosti se státními matrikami jsou různé, ve většině zápisů byli v matrice zapsány jména rodičů i místo, kde se zemřelý narodil. Narazila jsem ale i na takové zápisy, ve kterých tyhle údaje chyběly (kolonky nebyly nevyplněné), dokonce v některých případech tam byly uvedené chybné údaje. Je to moje čerstvá zkušenost, tento měsíc jsem byla v archivu v B. Bystrici a přepisovala jsem data z matriky zemřelých (ročníky narození cca 1820 - 1850) - celkem 130 přepsaných údajů. Jednalo se převážně o narozené v té obci, přesto se tam vyskytly výše uvedené chyby. Doporučuji požádat o fotokopii zápisu.
mé zkušenosti se státními matrikami jsou různé, ve většině zápisů byli v matrice zapsány jména rodičů i místo, kde se zemřelý narodil. Narazila jsem ale i na takové zápisy, ve kterých tyhle údaje chyběly (kolonky nebyly nevyplněné), dokonce v některých případech tam byly uvedené chybné údaje. Je to moje čerstvá zkušenost, tento měsíc jsem byla v archivu v B. Bystrici a přepisovala jsem data z matriky zemřelých (ročníky narození cca 1820 - 1850) - celkem 130 přepsaných údajů. Jednalo se převážně o narozené v té obci, přesto se tam vyskytly výše uvedené chyby. Doporučuji požádat o fotokopii zápisu.
- patricius95
- Administrátor
- Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
- Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky
Dobrý deň,
formulár matriky z rokov 1895-1906 obsahoval aj kolónku pre zápis miesta narodenia. Ak ho nahlasovateľ poznal, musel ho uviesť.
Od 01.01.1907 sa už miesto narodenia v matrike neuvádzalo vôbec.
formulár matriky z rokov 1895-1906 obsahoval aj kolónku pre zápis miesta narodenia. Ak ho nahlasovateľ poznal, musel ho uviesť.
Od 01.01.1907 sa už miesto narodenia v matrike neuvádzalo vôbec.
S pozdravom
Patrik Zakarovský
Patrik Zakarovský