Kde nájsť matriky obce Bratřejov

Tipy na online databázy užitočné pri genealogickom pátraní.
kabi
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen
Dátum registrácie: 25 Máj 2022, 09:43
Predkovia z oblasti: Bíro (južné Sl., BA), Maršán (Bytča), Petrašovič (okr. Trnava), Čéč (okr. Trnava), Pribila/Přibyla (Kysuce, Frenštát pod Radh., Viedeň), Zvonár,

Zdravím,
chcela by som sa spýtať, či by mi niekto nevedel poradiť, kde hľadať (pod čím...) on-line matriky obce Bratřejov (sev. Morava pri Vizoviciach) z rokov okolo 1890. Hľadala som na FS pod Vizovicam, ale tam som hľadanú osobu bohužiaľ nenašla. Okolo tohto roku tam mala vziknúť farnosť....
Ďakujem za komentáre/pomoc.
Pekný deň.
Katarína

https://www.familysearch.org/search/ima ... cc=1475346
baron
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 17 Nov 2021, 22:38
Predkovia z oblasti: Cigeľ, Kajal, Lazany, Pezinok, Prievidza

Dobrý deň,
skúste túto stránku:

https://www.archives.cz/web/digitalni_archiv/

baron
jan
Člen
Člen
Dátum registrácie: 23 Mar 2014, 15:59

MZA, novšie tu
kabi
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen
Predkovia z oblasti: Bíro (južné Sl., BA), Maršán (Bytča), Petrašovič (okr. Trnava), Čéč (okr. Trnava), Pribila/Přibyla (Kysuce, Frenštát pod Radh., Viedeň), Zvonár,

Zdravím,
Veľmi pekne ďakujem obom za tip.
V tom prvom som bohužiaľ našla pre Bratřejov len evanjelické matriky, skúsim aj to "druhé"... Tu som našla zatiaľ aspoň sobáš rodičov z roku 1872 a potvrdilo sa mi, že bol z Bratřejova (matka). Ešte nájst to narodenie... :D
Prajem pekný deň.
K
kabi
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen

Zdravím,
ešte k tomu malá informácia...
Tak nakoniec rodné matriky obce Bratřejov z rokov 1882 - 1949 sú uložené na Mestskom úrade Vizovice.
Pekný deň.
K
ando007
Člen
Člen
Dátum registrácie: 02 Aug 2023, 11:01
Predkovia z oblasti: Bystrá, Miková, Bukovce, Soľník, Ladičkovce, Hankovce, Kochanovce, Papín

kabi napísal: 20 Dec 2024, 08:44 Zdravím,
ešte k tomu malá informácia...
Tak nakoniec rodné matriky obce Bratřejov z rokov 1882 - 1949 sú uložené na Mestskom úrade Vizovice.
Pekný deň.
K
Toto je krasný príklad právneho dualizmu v Československu 🙂
Napísať odpoveď