Áno, vieme. Na toto sme upozorňovali priamymi emailami, dokonca sme sa pred neviem koľkými rokmi zúčastnili konferencie v Uherskom Brode, ktorú organizovali oni a priamo tam sme tento problém nastolili. Prisľúbili - vykašľali sa...igrijan napísal: ↑27 Jan 2025, 20:00Samozrejme, no problém vidím v tom, že ani po viac ako 20 rokoch od digitalizácie záznamy nikto neroztriedil. Tie sú stále vedené len podľa nasnímaných filmov, tak ako im obce šli pod foťák abecedne rad radom. Čiže ak je na jednom filme aj kus záznamu inej obce, ktorá už "porušuje" zákon, tak smola, film stiahneme celý. Skôr ma na veci ale udivuje, prečo to niekomu začalo vadiť až teraz![]()
Kde všetko zmizlo alebo kam sa stratili internetové zdroje
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
-
- Veterán
- Dátum registrácie: 21 Okt 2021, 12:23
- Predkovia z oblasti: Podunajská nížina, okolie Kráľovského Chlmca, Berežská oblasť v Zakarpatskej Rus
Možno aj preto by bolo super, ak by prišiel na plánované stretnutie v máji niekto z bratislavskej pobočky a mohli by sme ako skupina predniesť pripomienky, vtedy by nás brali viac vážne než ak tam budeme k nim chodiť jednotlivo (samozrejme pokiaľ je v právomoci pracovníkov pobočky sa angažovať do tých vecí, neviem, aké majú možnosti).igrijan napísal: ↑27 Jan 2025, 20:00Samozrejme, no problém vidím v tom, že ani po viac ako 20 rokoch od digitalizácie záznamy nikto neroztriedil. Tie sú stále vedené len podľa nasnímaných filmov, tak ako im obce šli pod foťák abecedne rad radom. Čiže ak je na jednom filme aj kus záznamu inej obce, ktorá už "porušuje" zákon, tak smola, film stiahneme celý. Skôr ma na veci ale udivuje, prečo to niekomu začalo vadiť až teraz![]()
-
- Veterán
- Dátum registrácie: 21 Okt 2021, 12:23
- Predkovia z oblasti: Podunajská nížina, okolie Kráľovského Chlmca, Berežská oblasť v Zakarpatskej Rus
Ďakujem za odpoveď.duros napísal: ↑27 Jan 2025, 19:50Šamorín je dostupný komplet: https://www.familysearch.org/search/catalog/1467759Monicina napísal: ↑27 Jan 2025, 16:55 Minulý týždeň som zistila, že znepristupnili rímskokatolícku farnosť v Šamoríne roky 1680-1730. Dovtedy to išlo bez problémov.To je úplná absurdnosť, tieto najstaršie záznamy sú už spred 300 rokov. Takže tu nehrozí porušenie zákona o sprístupneni osobných údajov. ....
Vzhľadom na problémové hľadanie som doplnil odkaz na jednotlivé šamorínske matriky aj v našom projekte matriky.genedict.net
Aj toto bol problém, v okne na hornej lište farských listov kde sa dá priamo prepínať medzi jednotlivé farnosti je Šamorín až od roku 1730 (ale nedávno tam ešte bol uvedený link aj na skoršie obdobie). Zároveň som sa nijak nevedela dostať k Šamorínu cez katalógové hľadanie obce (ešte nedávno nebol problém v katalog.hľadaní pri zadaní Šamorín, Slovensko sa objavil, teraz už to tak nejde).
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
ja som skeptický. V tom Uherskom Brode bola šéfka, ktorá mala na starosť Česko. Bola veľmi ústretová, ona nám dala kontakt na človeka, ktorý mal na starosti Slovensko - vtedy to bol Dán!!! Keď sme sa pýtali, či má slovenských predkov, tak odvetila, že nie, ale on si zmyslel, že chce Slovensko, tak má Slovensko. A tak k nemu aj pristupuje...Monicina napísal: ↑27 Jan 2025, 20:10 ...
Možno aj preto by bolo super, ak by prišiel na plánované stretnutie v máji niekto z bratislavskej pobočky a mohli by sme ako skupina predniesť pripomienky, vtedy by nás brali viac vážne než ak tam budeme k nim chodiť jednotlivo (samozrejme pokiaľ je v právomoci pracovníkov pobočky sa angažovať do tých vecí, neviem, aké majú možnosti).
-
- Člen
- Dátum registrácie: 28 Dec 2013, 23:31
- Predkovia z oblasti: Kamenec p. Vtáčnikom, Zemianske Kostoľany, Veľké Uherce, Horná Ves, Dolné Naštice, Vysočany, Valaská Dubová, Rybany, Nedašovce, Ostratice
Dobre vedieť a ďakujem za info. Verím teda, že sa čosi zlomí a nebudeme musieť čakať ďalších 20 rokov na zverejnenie častí matrík. Rovnako som však zvedavý aj na to, kedy reálne pôjdu von sčítania z 1940, keďže už 5 rokov môžu byť legálne vonku.Áno, vieme. Na toto sme upozorňovali priamymi emailami, dokonca sme sa pred neviem koľkými rokmi zúčastnili konferencie v Uherskom Brode, ktorú organizovali oni a priamo tam sme tento problém nastolili. Prisľúbili - vykašľali sa...