Sčátanie obyvateľstva z roku 1869 - obec Nagy Szelecsény - dnes Sľažany

Tipy na online databázy užitočné pri genealogickom pátraní.
zoja151
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen
Dátum registrácie: 21 Nov 2022, 09:28
Predkovia z oblasti: oblasť Nitra, Topoľčany, Zlaté Moravce, Trnava, Žilina, Halič - Ukrajina, Sliezsko - Poľsko, Valašsko - Rumunsko

Zdravím,

vie mi niekto poradiť, kde by som našla sčítanie obyvateľstva z roku 1869 z obce Nagy Szelecsény z Tekovskej župy? Našla som len sčítanie z obce Kis Szelécsény.

Ďakujem, Zoja
Naposledy upravil/-a zoja151 v 29 Mar 2025, 13:09, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

zoja151
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen
Predkovia z oblasti: oblasť Nitra, Topoľčany, Zlaté Moravce, Trnava, Žilina, Halič - Ukrajina, Sliezsko - Poľsko, Valašsko - Rumunsko

Áno, to som našla aj ja, ale to sú Slepčany. Neviem nájsť obec - dnes sa nazýva Sľažany, ktorá bola rozdelená na Dolné a Horné Sľažany, v maďarských matrikách označované ako Kos Szelecsény a Nagy Szelecsény. Mne sa podarilo nájsť len Kiss Szelecsény.
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

zoja151 napísal: 29 Mar 2025, 13:08 Áno, to som našla aj ja, ale to sú Slepčany. Neviem nájsť obec - dnes sa nazýva Sľažany, ktorá bola rozdelená na Dolné a Horné Sľažany, v maďarských matrikách označované ako Kos Szelecsény a Nagy Szelecsény. Mne sa podarilo nájsť len Kiss Szelecsény.
Vychádzal som z toho, čo ste napísali - použili ste "Szelecsény", nie "Szelezsény":
https://slovnik.juls.savba.sk/?w=s%C4%B ... cs&d=psken#
Dolné Sľažany tam nie sú. Buď sa nezachovali, alebo sa treba spýtať v ŠA v Ivanke pri Nitre.
zoja151
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen

Ďakujem, skúsim navštíviť archív.
Napísať odpoveď