Rád by som sa spýtal na taký hlavolam, ktorý riešim. Zaujímajú ma prioritne matriky z obce Kamienka na východnom Slovensku (Humenné).
https://matriky.genedict.net/matriky/?s ... Eada%C5%A5
Ako je to prosím z druhopismi? Je možné sa k ním dostať cez internet?
Sátoraljaújhelyi Fióklevéltár
Druhopisy: 1821-1881
Bližší rozsah zachovaných druhopisov nie je známy.
Druhopis matrík - (Kamienka, Humenné)
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Obvykle druhopisy nie sú digitalizované. Navyše tieto sú na území Maďarska. Do Sátoraljaújhelyi sa chodí osobne na tieto matriky na fyzické štúdium.
- patricius95
- Administrátor
- Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
- Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky
Dobrý deň,crystalrain123 napísal: ↑27 Apr 2025, 17:23 Rád by som sa spýtal na taký hlavolam, ktorý riešim. Zaujímajú ma prioritne matriky z obce Kamienka na východnom Slovensku (Humenné).
Ako je to prosím z druhopismi? Je možné sa k ním dostať cez internet?
Sátoraljaújhelyi Fióklevéltár
Druhopisy: 1821-1881
Bližší rozsah zachovaných druhopisov nie je známy.
tieto matriky je možné získať vo forme skenov online za poplatok od archívu. Ak máte záujem, viem Vám s tým pomôcť. Napíšte mi e-mail a ja sa Vám pokúsim pomôcť.
S pozdravom
Patrik Zakarovský
Patrik Zakarovský
-
- Nováčik
- Dátum registrácie: 27 Mar 2013, 08:30
Ďakujem za správu, áno bol som tam, keď som potreboval súpis z roku 1869, mám osobnú skúsenosť keď mi odišla SD karta vo foťáku a zháňal som novu. Blbá náhoda. Ak by sa dali poriešiť tie skeny, budem rád.