Dobry den,
rada by som sa spytala, ci je mozne poziadat na evidencii obyvatelstva, v meste bydliska hladaneho, o vypis, kopiu a pod. zo zalozenych evidencnych listov.
Jedna sa mi o to, ze hladam mena rodicov mojej babky a potrebujem ziskat datum prihlasenia sa na pobyt v danom meste.
Bola som si pre to a odmietli mi to poskytnut.
Rodny list babkin nemam zatial, narodila sa mimo Slovenska.
Dakujem
evidencia obyvatelstva
- patricius95
- Administrátor
- Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
- Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky
Dobrý deň,
konkrétne s evidenciou obyvateľstva Vám neviem poradiť.
Ak však chcete nájsť len mená jej rodičov, tak napíšte viac údajov. Ako sa babka volala, kedy sa narodila a v ktorom meste / obci neskôr bývala.
Mená rodičov pri troche šťastia môžete nájsť napr. aj v sčítaní obyvateľstva z r. 1930 / 1940 / 1950. Minimálne to najstaršie, z r. 1930 je online a vďaka našim ochotným bádateľom už aj pomerne dobre zindexované.
konkrétne s evidenciou obyvateľstva Vám neviem poradiť.
Ak však chcete nájsť len mená jej rodičov, tak napíšte viac údajov. Ako sa babka volala, kedy sa narodila a v ktorom meste / obci neskôr bývala.
Mená rodičov pri troche šťastia môžete nájsť napr. aj v sčítaní obyvateľstva z r. 1930 / 1940 / 1950. Minimálne to najstaršie, z r. 1930 je online a vďaka našim ochotným bádateľom už aj pomerne dobre zindexované.
S pozdravom
Patrik Zakarovský
Patrik Zakarovský
- patricius95
- Administrátor
- Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky
Pretože neuplynula zákonná lehota (90r.) na ich odčiernenie. Kópiu hárku, resp. sken si viete vyžiadať elektronicky, stačí vyplnenú žiadosť vytlačiť, podpísať a poslať e-mailom na adresu archívu: https://www.minv.sk/?scitacie-harky
Upozorňujem, že okrem sčítania z r. 1940 sa dajú získať napr. aj hárky z r. 1950, treba však poznať aspoň orientačne adresu predka.
S pozdravom
Patrik Zakarovský
Patrik Zakarovský
-
- Veterán
- Dátum registrácie: 21 Okt 2021, 12:23
- Predkovia z oblasti: Podunajská nížina, okolie Kráľovského Chlmca, Berežská oblasť v Zakarpatskej Rus
Sčitacie hárky od roku 1950 sa dajú iba prezerať osobne v národnom archíve v BA, je to zadarmo, ale treba si u nich objednať nielen termín v študovni ale aj konkrétne obce (u miest nahláste názov ulice), ktoré vám nachystajú dopredu, na deň vám môžu oficiálne nachystať len maximálne 5 obci (mne sa ich podarilo prehovoriť na 8, ale viac už nechceli), majú také byrokratické nariadenie. Takže musíte dopredu vedieť, čo hľadáte.
Raz ma upozornila jedna pani matrikarka, že za komunizmu sa viedli rodinné karty, kde boli uvedení rodinní príslušníci, teda manželia ich deti, a ze karty by mali byť uchované v miestnych úradoch v obci, kde žili, teda nie na matrike. Takže skúste aj to.
Raz ma upozornila jedna pani matrikarka, že za komunizmu sa viedli rodinné karty, kde boli uvedení rodinní príslušníci, teda manželia ich deti, a ze karty by mali byť uchované v miestnych úradoch v obci, kde žili, teda nie na matrike. Takže skúste aj to.
- patricius95
- Administrátor
-
- Veterán
- Dátum registrácie: 21 Okt 2021, 12:23
- Predkovia z oblasti: Podunajská nížina, okolie Kráľovského Chlmca, Berežská oblasť v Zakarpatskej Rus
V národnom archíve mi uviedli, že skeny robia iba z roku 1940 ale z neskorších období od 1950 skeny nerobia a je nutné prísť osobne prezerať a nemôžete si urobiť ani kópie, dokonca mobil som musela nechať v šatni.