Matričné knihy Očová pred rokom 1768

Staré matriky, digitalizácia, aké informácie nájdete v matrikách.
TomasLako
Dátum registrácie: 13 Júl 2025, 14:13
Predkovia z oblasti: Bánovská kesa, Malá kesa, Bíňa, Kamenín

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, či nemá niekto z vás informácie o tom, že čo sa stalo z najstaršími matričnými knihami z očovej- V archíve Banská Bystrica majú dostupné len od roku 1768, zatiaľ čo ja potrebujem nájsť údaje skôr 1650-1720, z dôvodu , že moji predkovia sú Mazúchoví z Bánova, ktorý podľa niektorých zdrojov emigrovali pravdepodobne z Očovej (kde sa priezvisko stále vyskituje) niekedy pred rokom 1709, kedy sa vyskitujú podľa môjho výskumu najstarší potvrdení mazúchový na južnom Slovesnku. Zaujíma ma, či nepatrila Očová pred tým rokom do matričného okresu okolitého mesta/dediny a či sa matriky nedochovali alebo niesú uložené niekde inde.
Ďakujem veľmi pekne za odpovede.
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Keďže ide o starobylú farnosť existujúcu určite už v 16. storočí, nie je dôvod uvažovať o príslušnosti veriacich k inej farnosti. Podľa tohto zdroja https://www.knihydominikani.sk/hlavna_n ... meno=ocova však matriky existovali od r. 1759 (resp. boli v tom čase dochované, zrejme existovali aj predtým, no nedochovali sa).
Napísať odpoveď