Dobrý deň
Neviete mi niekto poradiť, kde by sa dali nájsť sobášne záznamy 1825-1881 rimokatolickej farnosti Veľký Meder (Čalovo) , ktoré chýbajú na FamilySearch? Na FS sú mylne uvedené sobáše pre toto časové obdobie ako rimskokatolicke, v skutočnosti sú to pre reformovanu cirkev, len ich pracovníci vo FS nesprávne zaradili do kolónky rimskokatolicke. Ak nie sú v štátnom archíve v BA, vedeli by ste mi dať tip, v ktorých inštitúciách by sa eventuálne ešte mohli nachádzať ? Eventuálne máte ich niekto stiahnuté? Predpokladám, že chýbajú dve knihy.
Ďakujem
Veľký Meder sobáše 1825-1881
- duros
- Administrátor

- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Keďže ani podľa Sármányovej neexistujú, nebudú teda ani v archíve. Jedine že by boli dodatočne prevzaté, ale na to sa treba spýtať.
https://matriky.genedict.net/matriky/?s ... Eada%C5%A5
https://matriky.genedict.net/matriky/?s ... Eada%C5%A5
-
Monicina
- Veterán

- Dátum registrácie: 21 Okt 2021, 12:23
- Predkovia z oblasti: Žitný ostrov, okolie Kráľovského Chlmca, Zakarpatská Rus, Liptov, Horná Nitra
Dobrý deň
Ďakujem vám za odpoveď. Mala som skôr na mysli to, či máte tip, kde inde okrem štátnych archívov by sa mohli vyskytovať farské záznamy, v ktorých inštitúciách v SR, kam mohli byť z nejakého dôvodu privezené. Jedna z možnosti by mohol byť biskupský úrad, ale máte tip aj na niečo iné?
Ďakujem vám za odpoveď. Mala som skôr na mysli to, či máte tip, kde inde okrem štátnych archívov by sa mohli vyskytovať farské záznamy, v ktorých inštitúciách v SR, kam mohli byť z nejakého dôvodu privezené. Jedna z možnosti by mohol byť biskupský úrad, ale máte tip aj na niečo iné?
- duros
- Administrátor

- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Treba sa spýtať, či neexistujú druhopisy. Tie sa začali viesť od r. 1827 a vo fyzickej podobe sa uložili v bývalých okresných archívoch, teraz pracoviská štátnych archívov. Okres DS patrí územne pod pracovisko Galanta, tak sa skúste na druhopisy spýtať tam.Monicina napísal: 02 Feb 2026, 07:36 Dobrý deň
-
Monicina
- Veterán

- Dátum registrácie: 21 Okt 2021, 12:23
- Predkovia z oblasti: Žitný ostrov, okolie Kráľovského Chlmca, Zakarpatská Rus, Liptov, Horná Nitra
OK, vďaka.duros napísal: 02 Feb 2026, 08:20Treba sa spýtať, či neexistujú druhopisy. Tie sa začali viesť od r. 1827 a vo fyzickej podobe sa uložili v bývalých okresných archívoch, teraz pracoviská štátnych archívov. Okres DS patrí územne pod pracovisko Galanta, tak sa skúste na druhopisy spýtať tam.Monicina napísal: 02 Feb 2026, 07:36 Dobrý deň