VYRIEŠENÉ - Chýbajúca strana v matrike

Akékoľvek iné otázky, v ktorých potrebujete poradiť (nie priezviská, matriky, archívy, čítanie materiálov a pod. - na to sú zvlášť subfóra!).
MateZ
Člen
Člen
Dátum registrácie: 09 Apr 2025, 15:13
Predkovia z oblasti: Lutila, Papradno

Dobrý deň,

dostal som sa na poslednú stranu matriky, kde je pre mňa dôležitý údaj. Je to krst jednej osoby ale nie sú tam zapísaní rodičia. Chýba tam strana, myslíte, že tá strana sa nachádza niekde v archíve, alebo predpokladáte, že tá strana vôbec neexistuje?

Všímam si, že je tam protistrana naskenovaná ale prázdna, ako keby strana chýbala. Čo by ste mi v tomto prípade odporučili?

Chcem zistiť mená rodičov osoby zapísanej vľavo pri čísle 3 - Paulína (dôvod, našiel som na cintoríne jej hrob, ale neboli tam pochovaní rodičia ani spomenutí).

https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... cc=1554443

Ďakujem.
Naposledy upravil/-a MateZ v 15 Feb 2026, 21:51, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Rok 1896 je už aj v štátnych (uhorských) matrikách, ktoré sú uložené v bývalých okresných archívoch, teraz pracoviská štátnych archívov.
Používateľov profilový obrázok
patricius95
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky
Kontaktovať používateľa:

Juraj má pravdu, narodenie nájdete v štátnej matrike. Ak by ste predsa len chceli nájsť zápis o krste, tak tá druhá strana bude na fare. Veľa farárov takto odovzdalo matričné knihy, že knihu na konci roku 1895 jednoducho roztrhli napoly...
S pozdravom
Patrik Zakarovský
Napísať odpoveď