hladam predka

Máte základné údaje o hľadanom predkovi, neviete však ako ďalej? Opýtajte sa:)
Pravidlá fóra
Pravidlá fóra "Hľadám predka"
Skôr, než položíte otázku v tomto fóre, odporúčame Vám prečítať si tieto pravidlá a snažiť sa ich dodržiavať vo vlastnom záujme, aby Vám skúsenejší kolegovia mohli čo najskôr a čo najpresnejšie odpovedať:
1) Do predmetu témy napíšte konkrétne priezvisko, po ktorom pátrate, prípadne aj oblasť. Ak napíšete "Hľadám predkov", bude názov témy zmenený, pretože predkov tu hľadajú všetci, navyše ide o duplicitu s názvom subfóra.
2) Snažte sa uviesť všetky fakty, ktoré k danému predkovi viete, či už je to narodenie, úmrtie, sobáš, vierovyznanie, lokality, v ktorých žil, alebo čokoľvek iné. Akýkoľvek fakt je lepší, ako nič a môže viesť k rýchlejšej identifikácii.
3) Ak ide o osobu, ktorá už nežije, pridajte link na dokument, týkajúci sa osoby, alebo priložte sken dokumentu, aby sa predišlo omylom pri Vašom čítaní záznamu. Nebuďte ješitní, že Vám sa to stať nemôže. Stáva sa to každému, najmä v začiatkoch. Od toho sme tu, aby sme Vám pomohli, nikoho vopred nezatracujeme.
4) Uvedomte si, prosím, že pátranie po predkoch narodených po roku 1906, je výlučne vo Vašej kompetencii, pretože matriky po roku 1906 sú tzv. "živé matriky", ktoré sú stále uložené na matričnom úrade a údaje z nich sa poskytujú len priamym príbuzným. Preto musíte kontaktovať príslušnú matriku, kde budete musieť preukázať priamy príbuzenský vzťah a za poskytnutie každého záznamu môžu od Vás žiadať správny poplatok 5 Eur. Viac o tom, kde hľadať slovenské matriky: https://www.geni.sk/kde-hladat-slovenske-matriky/

Ďakujeme za pochopenie a želáme veľa úspechov v pátraní po predkoch.
jana1966
Nováčik
Nováčik
Dátum registrácie: 11 Jún 2018, 11:00
Predkovia z oblasti: jantolova paulina zila obec klin okres namestovo

dobry den davnejsie som tu riesila Paulinu Jantolovu a jej Otca Frantiska takze paulinu som nasla jej deti aj vnucata teraz sa venujem Frantiskovi a jeho surodencov ktorz boli taktiez spomenuty volali sa ondrej a antonia jantolovci su ako aj nezisteny vlastnici chcem po nich najst deti pripadne vnucata uz som vsetko u jnas presla co sa tika matrik o nich nniesu zaznami apsolutne ziadne nic ani na fare nikde co som nasla tak sobasny list ich brata frantisdka v sobasnom liste ma napisane ze sa zenil 1912 v bobrove a je tam poznamka ze zenich je rakuskym statnym obcanom a prislusny do obce miedzyczerwiwnne galicia ohlasene pripisom 3009/1913 druhy september neviem ako dalej sa osrayit aby som nasla ondreja a antoniu ked nikde vobec nic nieje dalej co viewm tak ondrej a antonia ziskali pozemok od mami katariny sabala tak mam umrtne listy ich rodicov joannes jantal a catarhina sabala co ma zas zaratilo na joanesovom umrtnom liste je napisane ze kde sa narodil anno 1854 subereche galicia a catharina ma napisane anno 1842 miedzyczerwienne galicia ak by ste mohli poradit pripadne otazky ze kde som bola a tak kde nic nieje dakujem,
milestone
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 02 Jan 2013, 20:17

Dobrý deň,
Andreas (Ondrej) Jantol https://skanoteka.genealodzy.pl/index.p ... &zoom=2.79 , 13. záznam na strane vľavo. Súhlasia mená jeho rodičov, ktoré ste uviedli vyššie. Text je v latinčine, ak ho neviete prečítať a preložiť, založte si novú tému v subfóre "Čítanie starých dokumentov".
jana1966
Nováčik
Nováčik

okej teraz som to dala prelozit uvidim ci tam je nieaky datum narodenia co by ste milestone poradili dalej ako postupovat ziskat datum narodenia aj umrtie a kde predtym byval dakujem
jana1966
Nováčik
Nováčik

teraz ked ste mi poradili ano sedi to bude to andreas tak teraz by som mala co robit dalej ak by ste poradili teraz aky postup dakujem
jana1966
Nováčik
Nováčik

Zdravím tak nikde som sa. Ešte nepohla všade kde som. Sa ohlásila v Poľsku ma dávajú na takú a takú matriku a dookola to isté neviem kde to. Nájdem jeho údaj o andreasovi
jan
Aktívny člen
Aktívny člen
Dátum registrácie: 23 Mar 2014, 15:59

Andrzej Jantał, nar. 3.9.1890 v Czerwienne (do 1965 Międzyczerwienne) 197
otec: Jan, syn Mathiasa a Kataríny Waglak
matka: Katarzyna Sabała, dcéra Michala a Regina Stopka
farnosť:Czarny Dunajec
jana1966
Nováčik
Nováčik

Ďakujem pekne ale. V czarnom Dunajca som hľadala na matrike a nemajú tam nič ja neviem kde dohladat to môžem sa spýtať kde ste to našli
jana1966
Nováčik
Nováčik

jan napísal: 05 Máj 2026, 14:06 Andrzej Jantał, nar. 3.9.1890 v Czerwienne (do 1965 Międzyczerwienne) 197
otec: Jan, syn Mathiasa a Kataríny Waglak
matka: Katarzyna Sabała, dcéra Michala a Regina Stopka
farnosť:Czarny Dunajec
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

jana1966 napísal: 08 Máj 2026, 08:21 Ďakujem pekne ale. V czarnom Dunajca som hľadala na matrike a nemajú tam nič ja neviem kde dohladat to môžem sa spýtať kde ste to našli
Jasne Vám píše, že vo farskej matrike, nie na civilnej matrike!!!
jana1966
Nováčik
Nováčik

ano aj to som skusila nikde nic a este by ma zaujalo priezvisko preco maju jeho rodicia jantol a ich rodicia maju ine priezvisko preco je jan jantol ked jeho rodicia maju ine dakujem
Napísať odpoveď