Zdravím všetkých,
ako mám hľadať predkov ďalej vo farnosti Staré Hory, keď sobáše končia rokom 1820 a staršie už nie sú? Narodenia pred týmto rokom ale sú aj úmrtia myslím. Sobášilo sa inde ako sa krstilo, alebo matrika proste chýba? Budem rada za každú radu ohľadne pátraní v tomto okolí
Staré Hory sobáše pred rokom 1820?
- duros
- Administrátor

- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Staré Hory sú problematické, pretože podľa histórie farnosti tu síce kostol bol dávno predtým, no samotná farnosť bola zriadená až v r. 1776. Predtým patrili pod farnosť Motyčky (zriadená 1754) a ešte predtým pod Španiu Dolinu. Za iných okolností by som povedal, že sa tá sobášna matrika buď nezachovala, alebo je v majetku farnosti.. No keďže zvlášť je kniha krstov už od roku 1720, ťažko povedať. Matriky zomrelých sú dokonca až od roku 1843. Skúste teda pozrieť tie Motyčky.
-
faith477
- Nováčik

- Dátum registrácie: 21 Júl 2024, 16:27
- Predkovia z oblasti: Nemčok - okr. BB, Jackuliak okr. LC Mlich okr. KM, Maruniak okr. CA
Ďakujem ak predsa len sobáše nenájdem, je nejaký spôsob ako si overiť či som našla narodenie správne? Okrem nájdenia úmrtia? Lebo v takých starších rokoch už býva málo informácií v záznamochduros napísal: 26 Mar 2026, 17:59 Staré Hory sú problematické, pretože podľa histórie farnosti tu síce kostol bol dávno predtým, no samotná farnosť bola zriadená až v r. 1776. Predtým patrili pod farnosť Motyčky (zriadená 1754) a ešte predtým pod Španiu Dolinu. Za iných okolností by som povedal, že sa tá sobášna matrika buď nezachovala, alebo je v majetku farnosti.. No keďže zvlášť je kniha krstov už od roku 1720, ťažko povedať. Matriky zomrelých sú dokonca až od roku 1843. Skúste teda pozrieť tie Motyčky.
- duros
- Administrátor

- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Ak pri sčítaní v r. 1869 už nežili, tak ťažko.faith477 napísal: 26 Mar 2026, 18:08 ....
Ďakujem ak predsa len sobáše nenájdem, je nejaký spôsob ako si overiť či som našla narodenie správne? Okrem nájdenia úmrtia? Lebo v takých starších rokoch už býva málo informácií v záznamoch
-
Anina
- Veľmi aktívny člen

- Dátum registrácie: 20 Jan 2014, 16:25
- Predkovia z oblasti: Pňaček,Vajteršic,Kodrik,Štvrtecký,Kalka ,Ganobčik,Orava,Liptov,Záhorie
Dobrý deň.
Najstaršie sobáše zo Starých Hôr sú v matrike Špania Dolina. Potom matrika Motyčky. Môj pra...dedo Weiterschitz zo Starých Hôr mal sobáš v r. 1694. Prvý sobáš jeho syna nemám, preto ma zaujímajú ďalšie typy na hľadanie v tejto oblasti.
Pekný deň. Anina
Najstaršie sobáše zo Starých Hôr sú v matrike Špania Dolina. Potom matrika Motyčky. Môj pra...dedo Weiterschitz zo Starých Hôr mal sobáš v r. 1694. Prvý sobáš jeho syna nemám, preto ma zaujímajú ďalšie typy na hľadanie v tejto oblasti.
Pekný deň. Anina
-
faith477
- Nováčik

- Dátum registrácie: 21 Júl 2024, 16:27
- Predkovia z oblasti: Nemčok - okr. BB, Jackuliak okr. LC Mlich okr. KM, Maruniak okr. CA
Ďakujem to mi dodáva nádej, že predsa dačo ešte nájdemAnina napísal: 27 Mar 2026, 09:08 Dobrý deň.
Pekný deň. Anina