Najskor k tym rozdielom. Na Slovensku je digitalizacia matrik v plienkach, resp. este sa nerozbehla, takze my sme vdacni mormonom, ze mame aspon vdaka nim bezplatny pristup aspon k niecomu, lebo nie vsetko zverejnili (zatial). Za nahliadnutie do matriky (zivej) sa u nas plati poplatok, ale to myslim aj v Cechach. Za nahliadnute (vypozicanie) jedneho zvazku matrik v Statnom archive sa plati poplatok 1,5 Eura (predtym sa treba objednat). Za suhlas na fotenie za kazdy den sa plati sialeny poplatok vyse 13 Eur. Vyhladanie zaznamu z matriky Statne archivy pre Slovakov uz nerobia, jedine pre zahranicnych, aj za to maju nariadene uctovat sialene sadzby (ako ste sa sama presvedcili). Tolko v kratkosti.
Ku konkretnej matrike, ako Vam napisala pani Viera, pokial je to prave ona (teda rimskokatolici) tak v nej mate prakticky cele 19. storocie a to by Vam zatial mohlo stacit. Ak by ste potrebovali aj 18. storocie, potom bude potrebne vycestovat do Bytce (ak medzitym mormoni nenahodia aj ten zvysok na internet). Konkretne na tom linku, ktory Vam poslala pani Viera, mate nasledovne matriky a v nasledovnom cleneni podla poradia:
Krsty 1803-1888 Birmovaní 1828-1888 Manželstvá 1797-1892 Birmovaní 1897 Krsty 1888-1892 Birmovaní 1905 Úmrtia 1878-1892, 1796-1878 Krsty 1893-1896 Manželstvá 1893-1897 Úmrtia 1893-1896
...a to som si povedal, ze aspon tyzden sem nebudem pisat...

/to je len moj sukromny povzdych a zaroven ma to inspiruje k tomu, aby som napisal clanok ako a kde hladat matriky.../