Matrika Velkej Bytce

Staré matriky, digitalizácia, aké informácie nájdete v matrikách.
Používateľov profilový obrázok
Marcel
Člen
Člen
Dátum registrácie: 14 Jan 2013, 20:03
Predkovia z oblasti: Rajecká Lesná, Ladce, Kolárovice, Váhovce, Plumlov

Dobry den,

mam problem s matrikou pre Velku Bytcu okolo roku 1718. Na FS dokazem najst len matriku do roku 1716, a potom od roku 1725. Pozeram tam dobre? Su tie roky pristupne aspon v Bytci v archive? Alebo boli tieto roky uplne znicene?
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Podla mormonov je to tak:
https://familysearch.org/search/catalog ... m%2F757348
Podla Sarmanyovej sa nic take nespomina, no na druhej strane je v tejto publikacii aj niekolko chyb. Skusil by som si to teda iba telefonicky overit v Bytci, aby ste sa zbytocne neprehnali.
patricius95
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky

Dobrý deň,
z nižšie uvedeného linku vyplýva, že krsty danej farnosti z rokov 1716-1724 sú v knihe
"Baptisms, conversions, marriages, deaths (Krsty, konvertiti, manželstvá, úmrtia) 1716-1781"
uvedené až na úplnom konci. Niekedy je proste nutné prehľadať celú matriku, aby človek na takýto problém prišiel.

https://familysearch.org/search/catalog ... m%2F757348
S pozdravom
Patrik Zakarovský
wera
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 15 Sep 2012, 23:31

RK matriky Velka Bytca by podla Sarmanyovej mali byt: narodení 1630 - 1895, sobaseni 1630 - 1900, a zomreli 1658 - 1938
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

No ja si dam tusim aspon tyzden pauzu... :roll: idem sa hanbit do kuta, ze som to prehliadol, svoj povodny prispevok nejdem upravovat... :oops: ... to reagujem na pana Zakarovskeho :-)
wera
Veterán
Veterán

Pán Juraj, keď hanbiť, tak všetci doradu, alebo nik ;) ..., pretože v snahe zareagovať čo najskôr a čo najlepšie, chybička "se vloudí" - to reagujem aj na pána Zakarovskeho... , ktorý správne napísal, že

"z nižšie uvedeného linku vyplýva, že krsty danej farnosti z rokov 1716-1724 sú v knihe
"Baptisms, conversions, marriages, deaths (Krsty, konvertiti, manželstvá, úmrtia) uvedené až na úplnom konci"

ale uviedol nesprávne roky: :? áno, je skoro na samom konci ale matrík rokov 1628 - 1724...

takže matrika krstených od roku 1716 začína v uvedenej matrike na strane 379:
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... n510333179

Medzi nami, vďaka mormónom za ich záslužnú prácu, ale keby do nej vniesli trochu poriadku, či logiky, nezaškodilo by... :roll:
patricius95
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky

Hmm, aspoň sme sa všetci poučili :-))
Pani Wera ďakujem za opravu, nabudúce sa posnažím takúto svoju chybu nezopakovať ;)
S pozdravom
Patrik Zakarovský
Marcel
Člen
Člen

Ja dakujem vsetkym za odpovede a vyzera to tak, ze jediny, kto by sa mal ist hanbit do kuta, som ja, kedze som neprezrel celu matriku (ono hladat zaciatky a konce jednotlivych oddielov v matrikach s 300+ stranami je bez indexacie dost nestastne).
wera
Veterán
Veterán

pan Marcel, ja to v pripadoch, ked som si nie ista, prezeram systemom po cca 20, 30, 50 stranach....(podla rozsahu matriky a popisky)... tam sa mi obycajne ukaze, ako je to zostavene... stretla som sa aj s tym, ze v matrikach su indexy ( ci krstenych, ci sobasenych, ci zomrelych) a v popiske to uvedene nie je... no takymto sposobom som ich nasla...
Marcel
Člen
Člen

Ja prave tiez idem vacsinou po 30 - 50 stranach (tak sa daju zachytit aj kratsie zapisy, ako su napr. zoznamy birmovanych). Co sa mi paci omnoho viac, su prave Indexy, ktore su tak caste v Nemecku alebo v Sudetoch.

Alebo Mormoni by mohli popisat microfilmy aspon rozsahom stran pre jednotlive typy zaznamov :)
Napísať odpoveď