Stahovanie z FamilySearch – image not available

Tipy na online databázy užitočné pri genealogickom pátraní.
casper911
Aktívny člen
Aktívny člen
Dátum registrácie: 18 Okt 2012, 00:28
Predkovia z oblasti: Lanči, Lancsin z Pruského a okolia, Andraščík a Ondko zo Sabinova a okolia, Veľké Uherce

Zdravim,
v starom fore som nasiel temu ohladom ##Stahovania matrik z FamilySearch##, ked je pri vyhladani konkretneho predka “image not available“ (napr. https://familysearch.org/pal:/MM9.1.1/V171-BH9). Je zname, ze ak by ten obrazok bol dostupny, v prikazovom riadku by sa objavil napr. odkaz: https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... :270186406 , po zadani do Fastfilmu by sa dala stiahnut aj momentalne nedostupna matrika. Nenasiel sa nahodou nejaky guru, ktory tento problem dokazal vyriesit? ;) Dakujem za info.

Stare forum:
4. August 2012,22:09, dadoo
Ahojte, stahuje mi to v pohode podla navodu na tom ceskom fore.. Ale vsimol som jednu vec. Ze viem stiahnut aj matriky ktore standardne nie su urcene na prezeranie. Staci ak poznam jeden obrazok na danom filme, stiahnem komplet film.. Priklad: praprapradedko sa narodil v roku 1828.. cez vyhladanie podla obci a dostupnych matrik som nenasiel tuto matriku . Su viditelne len od roku 1861. Podla vyhladavania v katalogu som zistil ze taka ale existuje a je naskenovana. Kedze sa da celkom slusne vyhladavat podla mena a priezviska v matrikach pokrstenych, tak som nasiel mojho predka a zobrazilo mi aj prislusnu stranku matriky. Len sa v nej nedalo prezerat (hore kde su strany mi pisalo undefined..). Ale ked som dal vygenerovat .cmd subor, tak mi stiahlo komplet matriku…
Vavrovic
Dátum registrácie: 05 Feb 2013, 14:03

Dobrý večer,

Vedel by mi niekto prosím poradiť, resp. poslať link odkiaľ by bolo možné stiahnuť spomínaný Fastfilm ? Skúšal som ten link, ktorý je uvedený v článku ako sťahovať matriky z Familysearch, avšak ten link už je nefunkčný. Skúšal som hľadať inde, avšak aj tam bol všade odkaz na ten istý nefunkčný odkaz.

Ďakujem
casper911
Aktívny člen
Aktívny člen
Dátum registrácie: 18 Okt 2012, 00:28
Predkovia z oblasti: Lanči, Lancsin z Pruského a okolia, Andraščík a Ondko zo Sabinova a okolia, Veľké Uherce

Poslite mi email do sukromnej spravy a poslem Vam to.
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Vavrovic napísal:Dobrý večer,

Vedel by mi niekto prosím poradiť, resp. poslať link odkiaľ by bolo možné stiahnuť spomínaný Fastfilm ? Skúšal som ten link, ktorý je uvedený v článku ako sťahovať matriky z Familysearch, avšak ten link už je nefunkčný. Skúšal som hľadať inde, avšak aj tam bol všade odkaz na ten istý nefunkčný odkaz.

Ďakujem
Na ziadost mormonov bol program stiahnuty z webu:
http://genealogie.taby.cz/viewtopic.php?p=36265#p36265
Vavrovic
Dátum registrácie: 05 Feb 2013, 14:03

Vďaka za info. A nepozná niekto nejaký iný spôsob ako stiahnuť celú matriku naraz ? Alebo bol tento program jediným riešením ?
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Este existuje tento sposob:
http://genealogie.taby.cz/viewtopic.php ... 711#p16455

Inak to, ze bol Fastfilm stiahnuty, este neznamena, ze nemusi fungovat.
BataCar
Dátum registrácie: 23 Máj 2013, 13:00

Prosím o aktuálnu informáciu, či je v súčastnosti nejaký spôsob ako stiahnut obrázky, resp. celú matriku. Osoba je vyhľadaná cez index.(ono v tejto matrike je podstatne viac osôb, ktoré ma zaujímajú) Ale obrázok je nedostupný. Rozhodne film existuje, ale z troch filmov, ktoré sú pre danú farnost, práve tento nie je prístupný. Sú tam krsty1805-1895 a manželstvá 1800-1928. Tie manželstvá do 1928 asi budú zdroj problémov. ALe aj tak dostanem sa k tomu nejakou cestou okrem prenájmu mikrofilmu do strediska vzdialeného minimálne 250 km. To už môžem ísť do Bytče priamo do archívu?
BornInThe80s
Nováčik
Nováčik
Dátum registrácie: 22 Feb 2014, 21:53

Má FS nejaký špeciálny dôvod, prečo nezobrazuje túto matriku?
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... 1443959162

Je to index úmrtí, pričom samotné matriky (aj mladšie) sú k dispozícii. Nemáte skúsenosti ako sa k tomuto indexu dostať?
Ďakujem.
patricius95
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky

V prípade, že si myslíte, že film by nemal byť zablokovaný, skúste napísať na FS Support - pravdepodobne Vám vysvetlia dôvod blokácie.
S pozdravom
Patrik Zakarovský
AndyT
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 16 Apr 2013, 13:51
Predkovia z oblasti: Okolie Trnavy - Bučany, Trakovice, Brestovany, Šúrovce, Pastuchov, Zavar. Trnka, Briedik, Silný, Bohunický.

Zaujimave je, ze na dany film existuje priamy odkaz. Cize si myslim, ze by nemal byt blokovany.
Napísať odpoveď