Vojak na fotke

Akékoľvek iné otázky, v ktorých potrebujete poradiť (nie priezviská, matriky, archívy, čítanie materiálov a pod. - na to sú zvlášť subfóra!).
Používateľov profilový obrázok
dado11
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen
Dátum registrácie: 16 Feb 2013, 19:16

Dobrý deň, poprosil by som Vás ak niekto vie podľa foto vojaka určiť hodnosť a iné......
Za každú radu ďakujem.
Foto: http://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/vojak-15403
Dôležitá vec je neprestať sa pýtať :) , Prajem pekný deň, Dávid
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Velmi neostre foto, nepozname obdobie - z toho sa neda nic urcit. Snad by som len tipoval, ze ak su vylozky prazdne, ide o radoveho vojaka.
martin02
Nováčik
Nováčik
Dátum registrácie: 28 Jan 2013, 16:16
Predkovia z oblasti: farnosti Brezany, Lazany, Bojnice

Ako už bolo napísané vyššie, fotky sú dosť neostré. Ale kým nebudú ostrejšie, pokúsim sa aspoň niečo. S veľkou pravdepodobnosťou ten kolorovaný resp. stojaci vojak fotený v ateliéri má na sebe československú uniformu z obdobia 1. ČSR. Hodnosťou vojak, ten odznak na vrecku je tzv. výkonnostný (bližšie napr. tu: http://www.1-prapor-sos.wz.cz/clanky/odznaky.html) Teoreticky to môže byť i vojak Slovenského štátu (uniforma sa moc nelíšila, väčšinou sa to pozná podľa tvaru golierových výložiek, ale z tej nejasnej fotky to neviem vyčítať).Zvyšné dve fotky ťažko určiť pri tejto kvalite, tá 4. v poradí (má brigadírku) vojak podľa mňa nebude, skôr policajt, četník, alebo niečo podobné, nie som si však istý...
dado11
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen
Dátum registrácie: 16 Feb 2013, 19:16

Viem že je to cca z obdobia 1930-(1935-40)
Dôležitá vec je neprestať sa pýtať :) , Prajem pekný deň, Dávid
Misska
Dátum registrácie: 18 Feb 2013, 10:47

Pozdravujem potrebovala by som tiež pomôcť s identifikáciou uniformy. Ak mi viete poradiť napíšte. Vďaka!
Prílohy
Juraj Ondrejka.jpg
Juraj Ondrejka.jpg (13.62 KiB) 3229 zobrazení
martin02
Nováčik
Nováčik
Dátum registrácie: 28 Jan 2013, 16:16
Predkovia z oblasti: farnosti Brezany, Lazany, Bojnice

Misska: Jedná sa o vojaka čs. armády z obdobia 1. ČSR, podľa uniformy by som to datoval do 20. rokov. Hodnosťou je teda vojak, ak sa ti dá rozlúštiť to čo má pripnuté vzadu na golieri (pravdepodobne by sa malo jednať o číslo), tak zistíš, v akom pluku pôsobil. Viac sa asi vyčítať nedá ;)
Napísať odpoveď