s akym najvyssim vekom ste sa stretli u matky pri porode ?

Akékoľvek iné otázky, v ktorých potrebujete poradiť (nie priezviská, matriky, archívy, čítanie materiálov a pod. - na to sú zvlášť subfóra!).
Používateľov profilový obrázok
zuzana.hl
Aktívny člen
Aktívny člen
Dátum registrácie: 30 Jún 2013, 15:29
Predkovia z oblasti: Lakšárska Nová Ves, Lozorno, Zákopčie, Kolačno, Veľké Uherce

po dnesnom patrani sa mi odhalilo, ze jedna mamina 11 detí mala pri poslednom 46 rokov. cislo domu sedi aj meno manzela. je to mozne, aby taka "stara" vtedy mala este babo? a predposledne mala v 45tich.
...pre zaujimavost, s akym najvyssim vekom u matky pri porode ste sa stretli? :)
Používateľov profilový obrázok
wera
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 15 Sep 2012, 23:31

"stara"? v rychlosti som nasla jednu pra... staru matku, jej posledne dieta (ktore som nasla a predpokladam, ze skutocne posledne) mala tiez po 45...
AndyT
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 16 Apr 2013, 13:51
Predkovia z oblasti: Okolie Trnavy - Bučany, Trakovice, Brestovany, Šúrovce, Pastuchov, Zavar. Trnka, Briedik, Silný, Bohunický.

"Vysoky" vek matky mohol byt v minulosti sposobeny aj tym, ze napr. ovdovela, znovu sa zosobasila a mala dalsie deti. Bolo bezne, ze svadba bola niekedy aj po pol roku. O siroty muselo byt postarane. Takze nejake hlbsie city isli bokom.
milestone
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 02 Jan 2013, 20:17

V mojom výskume sa matka narodila v r. 1883 a posledné ôsme dieťa porodila v r. 1928, teda tiež 45-ročná mladá pani v najlepších rokoch. Bola jedenkrát šťastne vydatá. :)
danny322
Člen
Člen
Dátum registrácie: 02 Júl 2013, 20:30

Moja prastará mama (1906) mala deda vo 42 rokoch a jeho bratra v 44 rokoch :)
S pozdravom, Daniel Dutka
(predkov mám z okresov: Žilina, Dolný Kubín, Ružomberok, Sabinov)
Darina
Člen
Člen
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:56

Keď som ja bola v pôrodnici tak tam bola jedna pani ktorá mala tuším 48 rokov, ak nie viac.
Tereza
Dátum registrácie: 19 Okt 2012, 22:18

Boli sme 6 súrodenci. Keď som sa ja narodila mama mala 40 rokov a keď sa narodil najmladší brat, tak mama mala 45 rokov.
Napísať odpoveď