Matrika sobášených Veľké Uherce
Prezerala som matriky sobášených farnosti Veľké Uherce a zistila som, že chýba obdobie 1778 - 1832. Neviete mi povedať, či sa stratili alebo neexistujú? Podľa zoznamu filmov na https://familysearch.org/search/catalog ... %20Library sa u mormónov nenachádzajú. Je možné, že toto obdobie nikto nezapisoval alebo boli zapisované v inej farnosti?
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Bohuzial, v tejto obci som tiez badal a je to tak - z toho obdobia matriky chybaju. Je mozne, ze sa stratili, je mozne, ze zhoreli, rovnako tak sa mohlo stat, ze si ich niekto niekedy z fary "pozical" a nevratil. Proste - smola!
Ďakujem za rýchlu odpoveď, tak mám smolu, dúfala som, že sa tie údaje niekde nachádzajú.
Mám ešte jeden problém s matrikou obce Bystričany, okres Prievidza. Do roku 1788 by mali byť záznamy zahrnuté v matrike mestečka Oslany ( 1688 - 1788) spolu s obcami Čereňany, Radobica, Horná Ves. No keď som v nich listovala, našla som len Chalmovú ( Nitraseg), ktorá je súčasťou Bystričian, ale samotné Bystričany nie. Neviem, či som zle pozerala( 2x) alebo sú tiež tieto údaje stratené či hľadám zle?
Mám ešte jeden problém s matrikou obce Bystričany, okres Prievidza. Do roku 1788 by mali byť záznamy zahrnuté v matrike mestečka Oslany ( 1688 - 1788) spolu s obcami Čereňany, Radobica, Horná Ves. No keď som v nich listovala, našla som len Chalmovú ( Nitraseg), ktorá je súčasťou Bystričian, ale samotné Bystričany nie. Neviem, či som zle pozerala( 2x) alebo sú tiež tieto údaje stratené či hľadám zle?
- zuzana.hl
- Aktívny člen
- Dátum registrácie: 30 Jún 2013, 15:29
- Predkovia z oblasti: Lakšárska Nová Ves, Lozorno, Zákopčie, Kolačno, Veľké Uherce
no teda...z velkych uheriec pochádza celá jedna moja rodinná vetva, no este som sa k nej nedostala. a ako vidím, asi sa ani daleko nepohnem...skoda
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Teda je to zvlastne. Naozaj by tam mali tie Bystricany byt jednak podla Sarmanyovej, jednak podla samotnej nalepky na matrike. Aj pocet stran sedi s tym, co maju mormoni nafotene, ale v skutocnosti su tam len Cerenany, Horna Ves a Radobica (zaujimave je, ze pre kazdu obec vedene zvlast, co je zvykom skor v ceskych matrikach). A hoci je pisane, ze su tam aj Bystricany a Chalmova, nie je to tak. Vy ste tam kde nasli Chalmovu?cathy.g napísal:...