Dobrý deň,
písal som na matriku do Turzovky, že zostavujem rodokmeň svojej rodiny, ktorá pochádza z Turzovky a Dlhej n/Kysucou,
ale pán matrikár mi odpísal:
Dobrý deň, pokiaľ pátrate po príbuzných z obce Dlhá nad Kysucou, obráťte sa na Obecný úrad. Informácie z matrík podávame len osobám nad 18 rokov, ktorí o to písomne požiadajú a preukážu sa kópiou OP a informácia sa týka len blízkych príbuzných s tým, že žiadateľ vie konkrétny dátum matričnej udalosti. Taktiež nahliadanie do matrík sa povoľuje osobám starším 18 rokov na základe povolenia ObÚ v Čadci za účelom štúdijnym, výskumu a pod.
S pozdravom, Drahoš Bernát, matrikár
To ma trocha zarazilo, lebo som bol na matričných úradoch a nikde nemali problém, že mi nie je 18 rokov...
a už vobec nepochopím, prečo by som mal žiadať ObÚ Čadca, keď tá Čadca s tým nemá nič spoločné (MÚ).... napríklad keď som bol na MÚ v Brezovici,
tak tiež som nepotreboval povolenie obce Tichý Potok.... prosím poraďte, ako to s tými zákonmi je, na internete som nič nenašel... navyše keď som pánovi Bernátovi napísal,
podľa ktorého zákona musím mať 18 rokov, neodpísal mi, ďakujem za akúkoľvek radu.
Matrika - povolenie, 18+
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Nech si pan matrikar nevymysla sprostosti:
viewtopic.php?f=17&t=5119&p=5431&hilit=zakon#p5431
viewtopic.php?f=9&t=5076&p=5254&hilit=zakon#p5254
Stazujte sa u starostu, preukazte sa zakonnymi ustanoveniami a prislusnymi dokladmi. Kopia OP??? To si ako dovoluje? Spomente mu Urad na ochranu osobnych udajov http://www.dataprotection.gov.sk/buxus/ ... ba4ccde50c
viewtopic.php?f=17&t=5119&p=5431&hilit=zakon#p5431
viewtopic.php?f=9&t=5076&p=5254&hilit=zakon#p5254
Stazujte sa u starostu, preukazte sa zakonnymi ustanoveniami a prislusnymi dokladmi. Kopia OP??? To si ako dovoluje? Spomente mu Urad na ochranu osobnych udajov http://www.dataprotection.gov.sk/buxus/ ... ba4ccde50c