Text na fotografiách

Akékoľvek iné otázky, v ktorých potrebujete poradiť (nie priezviská, matriky, archívy, čítanie materiálov a pod. - na to sú zvlášť subfóra!).
Používateľov profilový obrázok
dado11
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen
Dátum registrácie: 16 Feb 2013, 19:16

Dobrý deň, našiel som pár fotiek z vojny môjho prastarkého iba neviem čo je tam napísané zrejme ide o maďarčinu. Text prikladám do prílohy sú v jpg. ale kvalitnejšie je v PDF ale ke´dže tento formát sa sem nedá dať tak dávam iba JPG. ale kto by chcel pošlem foto na email.

Ďakujem :)
Prílohy
scan0129 - kópia.jpg
scan0129 - kópia.jpg (88.88 KiB) 2196 zobrazení
57.jpg
57.jpg (106.73 KiB) 2196 zobrazení
Dôležitá vec je neprestať sa pýtať :) , Prajem pekný deň, Dávid
Používateľov profilový obrázok
patricius95
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky

Ten prvý je po maďarsky, s tým ja neporadím.
Ten druhý je jasne čitateľný aj v tomto rozlíšení - Sári Vilmos urnak del[ostrelecký] pluk 3/2 baterije VIII Litomerice posledné slovo vpravo dole je pre mňa nečitateľné
S pozdravom
Patrik Zakarovský
andrej58
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 02 Nov 2012, 10:03
Predkovia z oblasti: Orava,Marmárosziget

to slovo vpravo dole by som tipoval "Česko"
Andiandi1
Člen
Člen
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:04

Neviem vsetko dobre precitat, ak by sa ten prvy obrazok dal dat vo vacsom rozliseni, snad by so, vedel viac pomoct, ale co sa mi podarilo precitat:

Moj list zo dna 17.11.1933
Drahi rodicia, ja som (vas) list dostal, ktoremu som sa velmi potesil. Ak chcu nieco poslat, cez Bacskadiho mozu. Uz chodime aj do mesta. Do poludnia sme na vode a popoludni pesi. ...

Zial ten koniec je tazko citatelny, neviem to dobre precitat, len utrzky.
Napísať odpoveď