Identifikácia osoby podľa veku fotografie

Akékoľvek iné otázky, v ktorých potrebujete poradiť (nie priezviská, matriky, archívy, čítanie materiálov a pod. - na to sú zvlášť subfóra!).
andrej58
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 02 Nov 2012, 10:03
Predkovia z oblasti: Orava,Marmárosziget

maros napísal:
mimili napísal:............... Ale to tiež nepredpokladám, pretože bol príslušníkom 31.honvédskeho pešieho pluku a ich vojenské nohavice vyzerali inak ;)
Tiež sa prikláňam k tejto úvahe a ďalšia vec by bola že vojaci mali tzv. ustrojovaciu disciplínu a ak by bol doma (napr. na dovolenke) fotil by sa vo vojenskom oblečení. (za 1. v civilnom sa môže fotiť kedykoľvek a za 2. pamiatka v uniforme by bola pre rodinu vzácnejšia)
milestone
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 02 Jan 2013, 20:17

mimili napísal:Mňa na tom trochu mätú 2 veci: prvá je skôr otázkou na milestone - je tá predtlač na zadnej strane CARTE POSTALE z našich končín, bol takýto text aj na pohľadniciach distribuovaných na našom území?...
Nie som expertka na vyše storočný fotografický papier, či ako to nazvať, keď sa to snúbilo aj s pohľadnicami. :)

Mám originál fotografiu, kde na reverznej strane je tzv. "krátka adresa" presne taká, ako nám ju tu opísal kolega maros.
Predtlač je "CARTE POSTALE", na obrazovej strane sú žiaci z miestnej štátnej meštianskej školy, školský rok 1925/26, fotografiu zhotovil rovnako miestny fotograf. Môžem potvrdiť, že výskyt bol aj na našom území, a nebolo to len za R-U ale aj v Československu. :)
Napísať odpoveď