Ahojte, rad by som poprosil o doplnenie co sa mi nedari precitat.
v mojej vetve som si dal trochu stopku a zacal som sa zaujmat o vetvu z maminej strany. V rodine si vela nepamataju akurat este posledny zijuci rozpravaju to co im rozpravali kedysi ich surodenci. Konkretna osoba ktoru tu napisem je vlastne moj pradedo z maminej strany, ktory zomrel ked mali deti 3 roky a tak vyrastali nejaky cas v domove... a zhodou okolnosti som nasiel umrtie, ktore na webe este nemozno dohladat kedze sa jedna o rok 1936 co zodpoveda tomu pribehu z rozpravania ked mali deti 3 roky.
cislo v poradi 70
narodenie 18. april 1893 , krst 23
meno Jozef , muz , legitimny
rodicia - Jozef Pollag - murár , Maria Bradják Rkatolik.
bydlisko- Ruzomberok 216
krstny rodicia - Jozef Bradják - (dalej to neviem precitat - prelozit)
farar - Eduardus Lahnev ?
a v poznamke - latinske slovo Obi it - som vyhladal ze sa jedna o obitus - smrt 18.9.1936
odkaz na matriku
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... 3AKH7Z-T7V
dakujem za doplnenie
Jozef Pollag - Ruzomberok - VYRIEŠENÉ
Pravidlá fóra
Pravidlá fóra "Čítanie starých dokumentov"
V prípade, že potrebujete pomoc s prečítaním alebo prekladom akéhokoľvek záznamu, dodržujte, prosím, nižšie uvedené zásady. Pomôžete tak všetkým zúčastneným.
1. Do predmetu správy napíšte, napr.: "Narodenie 1758 Prešov latinčina" alebo "Príčina smrti 1862 maďarčina" (Predmet typu "Prosím o prečítanie a o preklad" alebo "Prosba o preklad" vskutku správna nie je).
2. Vždy napíšte do tela správy to, čo sami zvládnete prečítať aj keby to malo byť chybné alebo útržkovité. Váš zápis typu: ".... Maria ? (asi Jurčo?), filia (?dcéra) ... a ..." je pre nás povzbudením k pomoci a oceneniu Vašej snahy. Chýbajúca snaha o prečítanie textu z Vašej strany môže znamenať, že Vám nikto nebude chcieť pomôcť. Chybne prečítaný text Vám opravíme a určite sa z Vás vysmievať nebudeme.
3. V prípade, že vkladáte obrázok na prečítanie priamo na fórum, pamätajte, prosím, na jeho dostatočnú veľkosť. Text si radšej poposúvame kurzorom myši, než by sme odbiehali pre lupu. Obrázok vkladajte len z takého dokumentu, ktorý nie je dostupný na webe. V opačnom prípade postačí url odkaz. Predchádzame tak zbytočnému zahlteniu webpriestoru fóra.
4. Pokiaľ je to možné, tak je vždy lepšie, ak je na obrázku viac textu na porovnanie nejasných písmen.
5. Ku každej žiadosti na čítanie z matrík by mal byť pripojený odkaz na originálnu matriku, aby sme dokázali porovnať nejasné písmená.
6. Prosíme autorov jednotlivých príspevkov, aby po vyriešení daného problému doplnili do názvu témy slovo "VYRIEŠENÉ" (kliknutím na ceruzku v prvom príspevku v danom článku sa otvorí možnosť editácie názvu témy).
Ďakujeme Vám za porozumenie
Pravidlá fóra "Čítanie starých dokumentov"
V prípade, že potrebujete pomoc s prečítaním alebo prekladom akéhokoľvek záznamu, dodržujte, prosím, nižšie uvedené zásady. Pomôžete tak všetkým zúčastneným.
1. Do predmetu správy napíšte, napr.: "Narodenie 1758 Prešov latinčina" alebo "Príčina smrti 1862 maďarčina" (Predmet typu "Prosím o prečítanie a o preklad" alebo "Prosba o preklad" vskutku správna nie je).
2. Vždy napíšte do tela správy to, čo sami zvládnete prečítať aj keby to malo byť chybné alebo útržkovité. Váš zápis typu: ".... Maria ? (asi Jurčo?), filia (?dcéra) ... a ..." je pre nás povzbudením k pomoci a oceneniu Vašej snahy. Chýbajúca snaha o prečítanie textu z Vašej strany môže znamenať, že Vám nikto nebude chcieť pomôcť. Chybne prečítaný text Vám opravíme a určite sa z Vás vysmievať nebudeme.
3. V prípade, že vkladáte obrázok na prečítanie priamo na fórum, pamätajte, prosím, na jeho dostatočnú veľkosť. Text si radšej poposúvame kurzorom myši, než by sme odbiehali pre lupu. Obrázok vkladajte len z takého dokumentu, ktorý nie je dostupný na webe. V opačnom prípade postačí url odkaz. Predchádzame tak zbytočnému zahlteniu webpriestoru fóra.
4. Pokiaľ je to možné, tak je vždy lepšie, ak je na obrázku viac textu na porovnanie nejasných písmen.
5. Ku každej žiadosti na čítanie z matrík by mal byť pripojený odkaz na originálnu matriku, aby sme dokázali porovnať nejasné písmená.
6. Prosíme autorov jednotlivých príspevkov, aby po vyriešení daného problému doplnili do názvu témy slovo "VYRIEŠENÉ" (kliknutím na ceruzku v prvom príspevku v danom článku sa otvorí možnosť editácie názvu témy).
Ďakujeme Vám za porozumenie

- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Josephus Badják coelebs et Susanna Czunderlik n(ata) Sefar R(omano) Cath(olici) - Jozef Badják, slobodný a Zuzana Cunderlíková, rod. Šefarová
Eduardus Lahner Coop(erator) - Eduard Lahner, kaplán
Obiit 18.IX.1936 - zomrel 18.IX.1936
Eduardus Lahner Coop(erator) - Eduard Lahner, kaplán
Obiit 18.IX.1936 - zomrel 18.IX.1936
- jojo
- Člen
- Dátum registrácie: 13 Máj 2013, 09:17
- Predkovia z oblasti: Osvald - Kunešov(Kremnica), Padúch - Štefultov(Banská Štiavnica), Polák - Ružomberok,Trstenský-Trstená-
dakujem pekne za doplnenie,

este by som sa rad spytal na jeho sestru hned v prvom riadku poradove cislo 53,ktoru som nasiel dnes, vsetko precitam akurat meno knaza, a v poznamke som si nie isty,ci dobre citam,. ze je to sobas s Pavlom Molnárom 10.02.1912 ako Rkatolici.

dakujem
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... 3AKH76-LBR
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Farár je ten istý, poznámka OK, akurát na konci nie sú Rkatolíci, ale "in RBK", teda "v Ružomberku".jojo napísal: ↑12 Nov 2020, 20:57
este by som sa rad spytal na jeho sestru hned v prvom riadku poradove cislo 53,ktoru som nasiel dnes, vsetko precitam akurat meno knaza, a v poznamke som si nie isty,ci dobre citam,. ze je to sobas s Pavlom Molnárom 10.02.1912 ako Rkatolici.![]()
dakujem
- jojo
- Člen
- Dátum registrácie: 13 Máj 2013, 09:17
- Predkovia z oblasti: Osvald - Kunešov(Kremnica), Padúch - Štefultov(Banská Štiavnica), Polák - Ružomberok,Trstenský-Trstená-
duros napísal: ↑12 Nov 2020, 21:55Farár je ten istý, poznámka OK, akurát na konci nie sú Rkatolíci, ale "in RBK", teda "v Ružomberku".jojo napísal: ↑12 Nov 2020, 20:57
este by som sa rad spytal na jeho sestru hned v prvom riadku poradove cislo 53,ktoru som nasiel dnes, vsetko precitam akurat meno knaza, a v poznamke som si nie isty,ci dobre citam,. ze je to sobas s Pavlom Molnárom 10.02.1912 ako Rkatolici.![]()
dakujem
dakujem za potvrdenie spravnosti a doplnenie