Matriky Poľský spiš
-
- Dátum registrácie: 09 Aug 2023, 11:28
- Predkovia z oblasti: Vyšné Lapše, Poľský spiš
Hľadám niekoho kto pátra po svojich predkoch z oblasti bývalého horného Spiša dnes súčasť Poľska konkrétne dediny Tribš a Vyšné Lapše.
-
- Dátum registrácie: 25 Feb 2022, 09:00
- Predkovia z oblasti: Kurnat , Spiš
Dobrý večer, já zase hledám Nowa Biala ( Uj Bela), taky Polský spiš a našla jsem něco málo na Hungaricana.hu ( sčítání poddaných) možná pomůže. Matriky jsem zjistila, že by mohly být v archivu Spiššská kapitula. Můžu přeposlat mail.
Zatím jsem našla Trips, jestli je to on.
Zdravím.
https://archives.hungaricana.hu/hu/urbe ... emVwZXMifQ
Zatím jsem našla Trips, jestli je to on.
Zdravím.
https://archives.hungaricana.hu/hu/urbe ... emVwZXMifQ
-
- Dátum registrácie: 07 Jan 2023, 15:47
- Predkovia z oblasti: farnosť Veľké Uherce, Ostratice, okolie Banskej Štiavnice
Dobrý večer.
Manželka má predkov z obce Fridman. Akurát sme dnes skúsili poslať list na faru do tejto obce, tak uvidím, že či odpíšu.
Za zaslaný link ďakujem. Našiel som tam aj obec Fridman. Priezvisko, ktoré ma zaujíma, sa v uvedených súpisoch nachádza.
JakubG
Manželka má predkov z obce Fridman. Akurát sme dnes skúsili poslať list na faru do tejto obce, tak uvidím, že či odpíšu.
Za zaslaný link ďakujem. Našiel som tam aj obec Fridman. Priezvisko, ktoré ma zaujíma, sa v uvedených súpisoch nachádza.
JakubG
-
- Dátum registrácie: 07 Jan 2023, 15:47
- Predkovia z oblasti: farnosť Veľké Uherce, Ostratice, okolie Banskej Štiavnice
Dobrý večer.
Komunikoval som s archívom Spišského biskupstva (https://kapitula.sk/diecezny-archiv/) a zistil som, že sa u nich nachádzajú druhopisy katolíckych matrík aj z území, ktoré boli Slovensku odňaté, a to z období, kedy patrili do ich diecézy. Majú matriky od r. 1788, kedy bol založený úzus vyhotovovania druhopisov farských matrík až do plebiscitu v r. 1925 a potom z obdobia rokov 1939 - 1945. Termín bádania si treba dohodnúť aspoň týždeň dopredu prostredníctvom ich emailu.
JakubG
Komunikoval som s archívom Spišského biskupstva (https://kapitula.sk/diecezny-archiv/) a zistil som, že sa u nich nachádzajú druhopisy katolíckych matrík aj z území, ktoré boli Slovensku odňaté, a to z období, kedy patrili do ich diecézy. Majú matriky od r. 1788, kedy bol založený úzus vyhotovovania druhopisov farských matrík až do plebiscitu v r. 1925 a potom z obdobia rokov 1939 - 1945. Termín bádania si treba dohodnúť aspoň týždeň dopredu prostredníctvom ich emailu.
JakubG
-
- Dátum registrácie: 14 Aug 2020, 22:24
- Predkovia z oblasti: Lipnica Mala (Vysna), Lipnica Wielka (Dolna), Zubrica Dolna, Zubrica Gorna, Jablonka, Hladovka, Bobrov
Potvrdzujem, že Spišská Kapitula má metriky pre celú diecézu. Počas jednej návštevy je možné vyhľadávať aj vo všetkých farnostiach. Jedinou komplikáciou je to, že knihy sú uložené podľa ročníkov a nie podľa farností.
-
Adrian Jarosz napísal: ↑06 Jún 2024, 16:12 Potvrdzujem, že Spišská Kapitula má metriky pre celú diecézu. Počas jednej návštevy je možné vyhľadávať aj vo všetkých farnostiach. Jedinou komplikáciou je to, že knihy sú uložené podľa ročníkov a nie podľa farností.
Dobrý den, byl jste tam osobně ? Chystáme se na podzim a ráda bych věděla, jak to tam chodí. Objednat se na daný termín, dodat požadavky a oni to nachystají? Děkuji moc za odpověď.
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Ja som bol. Pochopiteľne, že sa treba objednať. Treba dodať, že miesto úschovy je pomerne vzdialené od bádateľne, takže ak by ste toho chceli veľa, majú čo nosiť tie velikánske, hrubé a ťažké knihy. Majte to na pamäti.Bronislava napísal: ↑15 Júl 2024, 16:22Adrian Jarosz napísal: ↑06 Jún 2024, 16:12 Potvrdzujem, že Spišská Kapitula má metriky pre celú diecézu. Počas jednej návštevy je možné vyhľadávať aj vo všetkých farnostiach. Jedinou komplikáciou je to, že knihy sú uložené podľa ročníkov a nie podľa farností.
Dobrý den, byl jste tam osobně ? Chystáme se na podzim a ráda bych věděla, jak to tam chodí. Objednat se na daný termín, dodat požadavky a oni to nachystají? Děkuji moc za odpověď.
-
Díky za odpověď.
-
- Iniciatívny člen
- Dátum registrácie: 29 Apr 2017, 13:13
- Predkovia z oblasti: Maťašovský,Lešondák,Halcin -Smižany,Sp.N.Ves,Rolova Huta,Kežmarok
Dobrý deň,
začal som tam chodiť na celý deň aj ja. Keďže som chcel prehľadávať všetky ročníky v troch farnostiach Poľského Spiša, tak ma posadili do miestnosti, kde sú uschované tieto druhopisy matrík a sám som sa obsluhoval. Samozrejme najskôr ma poučili kde čo nájdem.
Jozef
začal som tam chodiť na celý deň aj ja. Keďže som chcel prehľadávať všetky ročníky v troch farnostiach Poľského Spiša, tak ma posadili do miestnosti, kde sú uschované tieto druhopisy matrík a sám som sa obsluhoval. Samozrejme najskôr ma poučili kde čo nájdem.
Jozef