Dobrý deň,
Chcela by som vás poprosiť o info, možno máte podobnú skúsenosť...
Neviem sa dopátrať k úmrtiu mojej praprababky.
Môj prapradedo umrel na španielsku chrípku 8.11.1918. V zázname v cirkevnej matrike má uvedené, že už bol vdovec. V apríli 1918 sa im narodil syn. Hľadala som úmrtie mojej praprababky od narodenia syna tj od 04/1918 do 11/1918, ale nenašla som.
Syn, ktorý sa im narodil v 04/1918 má v matrike v zázname o narodení, v poznámke uvedené ɨ1918? Je teda možné, že umrel v 1918 tiež, ale záznam som nenašla. Prešla som knihy sobášov aj úmrtí keďže v poznámke to bolo s otáznikom. Je málo pravdepodobné, že by sa niekam odsťahovali, jeho ďalší súrodenci sa narodili v tej istej obci a až po sobáši odišli do USA. O všetkých som našla záznam, aj sobáše aj imigračné záznamy, len po tomto jednom sa akoby zľahla zem.
Hľadala som aj na myheritege.com, žiadny záznam o imigrácii, úmrtí ani jedného z nich som nenašla.
Moja otázka je, či sa mohlo stať, že počas španielskej chrípky niekto umrel, pochovali ho ale nebol urobený záznam v matrike? Alebo môže byť zádrheľ niekde ide? Mňa už nič nenapadá....
Ďakujem.
Danka
VYRIEŠENE - španielska chrípka
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Jednou z možností je, že žena zomrela na následky ťažkého pôrodu a dieťa v deň alebo krátko po pôrode. To sa stávalo pomerne často. Otázka zostáva, že kde...