Pozemnoknižné vložky

Akékoľvek iné otázky, v ktorých potrebujete poradiť (nie priezviská, matriky, archívy, čítanie materiálov a pod. - na to sú zvlášť subfóra!).
marek1689
Iniciatívny člen
Iniciatívny člen
Dátum registrácie: 06 Feb 2017, 07:35
Predkovia z oblasti: Hronské Kosihy, Hronské Kľačany, Starý Tekov, Čajkov, Rybník, Neded, Vlčany, Andovce, Selice, Mostová

Dobrý deň,

poprosil by som o radu. Podľa sčítania moji predkovia žili v roku 1930 v obci Neded v domoch č. 519, 699 a 907. Medzičasom boli domy prečíslované a tak neviem určiť o ktoré domy išlo.
Je nejaký postup stotožnenie s katastrálnou mapou, kde by som vedel identifikovať parcely, aby som vedel požiadať na katastri o PKV?
Ďakujem za odpovede.
ando007
Člen
Člen
Dátum registrácie: 02 Aug 2023, 11:01
Predkovia z oblasti: Bystrá, Miková, Bukovce, Soľník, Ladičkovce, Hankovce, Kochanovce, Papín

Ahoj!

Ja som sa k PKV-čkam dostal vďaka tomu, že moji predkovia sú doteraz vedení ako (nezistení) vlastníci nejakých podielov v roznych listoch vlastníctva (LV), kde je uvedené, že z akých PKV takéto LV vznikli. Tj som si ich vedel jednoducho vyhľadať cez portál katastra v konkrétnom katastrálnom území.

Tiež by ma ale zaujímalo, či na katastrálnych úradoch majú katastrálne mapy z roznych období - s týmto skúsenosť nemám.

Andrej
Napísať odpoveď