osoba na fotografii

Akékoľvek iné otázky, v ktorých potrebujete poradiť (nie priezviská, matriky, archívy, čítanie materiálov a pod. - na to sú zvlášť subfóra!).
michalR
Aktívny člen
Aktívny člen
Dátum registrácie: 05 Feb 2014, 15:37
Predkovia z oblasti: Krupina, Sebechleby, Cebovce, Viglas, Detva, Hajniky

Dobrý deň,

Rád by som skúsil založiť túto tému, aj keď je mi jasné že definitívnej odpovede sa nedočítam.

Na priloženej poškodenej fotografii je podľa osoby zo širšieho príbuzenstva Titus Štámec (nar. 1864 Sebechleby, zom. 1920 Sebechleby). Keď som túto fotku v roku 2015 dostal mailom, usúdil som že sa pravedobne nejedná o Titusa, kedže osoba na fotografii môže mať tak 30-35 rokov a je veľmi nepravdepodné aby existovala fotka z roku 1890 - 1900 človeka ktorý sa živil ako robotník.
Nedávno som ale našiel záznam z príchodov do USA z roku 1906. https://www.familysearch.org/ark:/61903/1:1:Q23V-NDC6
Titus tam je prišiel ako 42 ročný, a táto fotka vyzerá ako z pasu (prípadne viem že ľudia sa zvykli nechať odfotiť pred odchodom za more, aby na nich ostala spomienka).
Prikladám ešte fotku jeho syna Jozefa Stameca (nar 1893) približne z roku 1936-1938. Teda asi 43 ročného.
Mám teda 3 teorie
- na poskodenej fotke je skutocne Titus Stamec
- je tam jeho syn Jozef v mladsom veku
- je tam úplne niekto iný, resp. sa to nedá presne určiť

riešili ste niečo podobné ? ku ktorej verzii by ste sa priklonili ?
Prílohy
TitusStamec.jpg
TitusStamec.jpg (223.24 KiB) 251 zobrazení
jozef_stamec.png
jozef_stamec.png (337.34 KiB) 251 zobrazení
Napísať odpoveď