Ondrej Jakubek - Zamarovce, Orechové, Trenčín

Máte základné údaje o hľadanom predkovi, neviete však ako ďalej? Opýtajte sa:)
Pravidlá fóra
Pravidlá fóra "Hľadám predka"
Skôr, než položíte otázku v tomto fóre, odporúčame Vám prečítať si tieto pravidlá a snažiť sa ich dodržiavať vo vlastnom záujme, aby Vám skúsenejší kolegovia mohli čo najskôr a čo najpresnejšie odpovedať:
1) Do predmetu témy napíšte konkrétne priezvisko, po ktorom pátrate, prípadne aj oblasť. Ak napíšete "Hľadám predkov", bude názov témy zmenený, pretože predkov tu hľadajú všetci, navyše ide o duplicitu s názvom subfóra.
2) Snažte sa uviesť všetky fakty, ktoré k danému predkovi viete, či už je to narodenie, úmrtie, sobáš, vierovyznanie, lokality, v ktorých žil, alebo čokoľvek iné. Akýkoľvek fakt je lepší, ako nič a môže viesť k rýchlejšej identifikácii.
3) Ak ide o osobu, ktorá už nežije, pridajte link na dokument, týkajúci sa osoby, alebo priložte sken dokumentu, aby sa predišlo omylom pri Vašom čítaní záznamu. Nebuďte ješitní, že Vám sa to stať nemôže. Stáva sa to každému, najmä v začiatkoch. Od toho sme tu, aby sme Vám pomohli, nikoho vopred nezatracujeme.
4) Uvedomte si, prosím, že pátranie po predkoch narodených po roku 1906, je výlučne vo Vašej kompetencii, pretože matriky po roku 1906 sú tzv. "živé matriky", ktoré sú stále uložené na matričnom úrade a údaje z nich sa poskytujú len priamym príbuzným. Preto musíte kontaktovať príslušnú matriku, kde budete musieť preukázať priamy príbuzenský vzťah a za poskytnutie každého záznamu môžu od Vás žiadať správny poplatok 5 Eur. Viac o tom, kde hľadať slovenské matriky: https://www.geni.sk/kde-hladat-slovenske-matriky/

Ďakujeme za pochopenie a želáme veľa úspechov v pátraní po predkoch.
matuskobza
Dátum registrácie: 17 Jún 2023, 11:52
Predkovia z oblasti: Slovensko, Maďarsko

Dobrý deň,
Zasekol som sa v genealogickom výskume. Našiel som narodenie Anny Jakubek (v niektorých záznamoch označovanej aj ako Habanek) 30.12.1814 v Zamarovciach, rodičia Ondrej Jakubek a Katarína Matejovič:

https://www.myheritage.sk/research/coll ... na+Jakubek

Snažím sa teraz nájsť zápis o sobáši Ondreja Jakubeka a Kataríny Matejovič, aby som zistil, ako sa volali jeho rodičia. Avšak neviem nájsť rímskokatolícke sobasne záznamy zo Zamaroviec spred roka 1814. Zamarovce patrili pod Orechové a niektoré záznamy sú aj pod rimskokatolickou farnostou Trenčín. Na familysearch.org je však v tom nejaký neporiadok. Niektoré záznamy sú totiž indexovane nesprávne na Orechovú Potôň (okres Dunajská Streda!). No a v sobasnych záznamoch z Trenčína, ktoré som našiel na internete, je diera práve v období, ktoré by som potreboval. Nevie niekto, či sú vôbec tieto registre naskenovane a zverejnené?

Ďakujem vopred veľmi pekne.

S pozdravom Matúš Kobza
Používateľov profilový obrázok
patricius95
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky

Dobrý deň,
listovali ste aj fyzicky v tej matrike, alebo ste videli len indexy?
Sobášne matriky z Orechového z r. 1781-1836 by mali byť na filme č. 4528747.
Sobášne matriky z Trenčína z r. 1773-1841 sú na rozhraní filmov č. 4629825 a 4629826.
S pozdravom
Patrik Zakarovský
baron
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 17 Nov 2021, 22:38
Predkovia z oblasti: Cigeľ, Kajal, Lazany, Pezinok, Prievidza

Dobrý deň,
sobáš 25.2.1813 Ondrej Jakubek a Katarína Matej, Zamarovce, svedkovia Štefan Jakubek a Juraj Jakubek, rodičia neuvedení. Link:
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... cc=1554443

baron
matuskobza
Dátum registrácie: 17 Jún 2023, 11:52
Predkovia z oblasti: Slovensko, Maďarsko

Super, ďakujem veľmi pekne. Hoci som tajne dúfal, že zo sobasneho zápisu sa dozviem viac. Ale aspoň viem, na čom som.
Napísať odpoveď