Dobrý deň,
Idem si po radu , nakoľko som sa zasekol pri hľadaní osôb v ščítacích hárkoch. Potreboval by som nájsť osoby, ktoré bývali v Trnave, časť Prílohy (Prielohy). Keďže sa jednalo o kolóniu s pracovnými bytmi, je ich evidovanie iné, ako s klasickými bytmi. Nájde sa tu nejaký nadšenec , ktorý má.prehlad pod koho Prílohy v tridsiatich rokoch spadali? Či to bola.konkretna osoba (napríklad Coburg) , alebo spoločnosť, či mesto... Čo sa tam vlastne v tej dobe robilo?
Hľadám priezvisko Zsolnay. Vďaka za každú radu.
Trnava/Prielohy - sčítacie hárky
- patricius95
- Administrátor

- Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
- Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky
- Kontaktovať používateľa:
Dobrý deň,
indexy na stránke https://www.scitacieharky.sk/mapy ste už skúšali?
Uveďte ideálne bližšie údaje o Vašom predkovi - meno, rok a miesto narodenia, skôr to nájdeme...
indexy na stránke https://www.scitacieharky.sk/mapy ste už skúšali?
Uveďte ideálne bližšie údaje o Vašom predkovi - meno, rok a miesto narodenia, skôr to nájdeme...
S pozdravom
Patrik Zakarovský
Patrik Zakarovský
-
baron
- Veterán

- Dátum registrácie: 17 Nov 2021, 22:38
- Predkovia z oblasti: Cigeľ, Kajal, Lazany, Pezinok, Prievidza
baronpatricius95 napísal: 31 Jan 2026, 07:48 Uveďte ideálne bližšie údaje o Vašom predkovi - meno, rok a miesto narodenia, skôr to nájdeme...
Dobrý deň,Majo3 napísal: 30 Jan 2026, 23:28 Dobrý deň,
Idem si po radu , nakoľko som sa zasekol pri hľadaní osôb v ščítacích hárkoch. Potreboval by som nájsť osoby, ktoré bývali v Trnave, časť Prílohy (Prielohy). Keďže sa jednalo o kolóniu s pracovnými bytmi, je ich evidovanie iné, ako s klasickými bytmi. Nájde sa tu nejaký nadšenec , ktorý má.prehlad pod koho Prílohy v tridsiatich rokoch spadali? Či to bola.konkretna osoba (napríklad Coburg) , alebo spoločnosť, či mesto... Čo sa tam vlastne v tej dobe robilo?
Hľadám priezvisko Zsolnay. Vďaka za každú radu.
v 30. rokoch 20. storočia patrili Prílohy na základe sčítacích hárkov do katastrálneho územia obce Zavar. Len na pár hárkoch sa vyskytuje "Miestna časť Prílohy - liehovar, Prílohy - škrobová továreň, Prílohy - majer". Vlastníkom niekoľkých nehnuteľností v rámci obce Zavar, je uvedený (gróf) Ladislav Mailáth. Pochádzal zo šľachtického rodu Mailáth de Székely, bol zo siedmich súrodencov, všetci sa narodili v Zavare.
Žiaľ, podľa indexov som priezvisko Zsolnay nevidela. Skúste si prejsť jednotlivé hárky, možno ho dohľadáte. Druhá možnosť je, že sa v čase sčítania nenachádzal v Zavare, m.č. Prílohy.
Tak som našiel všetko čo som hľadal, plus bonus v podobe predošlej generácie. Bolo to tam kde som pôvodne hľadal, ale bolo to zapísané Žolnay a nie Zsolnay, a manželka mala rodné priezvisko,aj keď boli zosobášení. A deti mali zapísané po nej jej rodné priezvisko, aj keď viem že také priezvisko nemali. To boli dôvody, reči som to asi pôvodne prehliadol, keď som prechádzal hárky.
Ďakujem všetkým za pomoc. Mám to vyriešené
Ďakujem všetkým za pomoc. Mám to vyriešené