Prosím, čo znamená slovo "naturalis" v matrike pri úmrtí? Ale našla som ho aj pri narodeniach niektorých detí. Hľadala som aj v slovníkoch, ale nikde som zatiaľ nenašla. Konkrétne tu je príklad obrázok aj odkaz:
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... d=M9S7-2N1
Ďakujem
Slovo "naturalis" v matrike
Pravidlá fóra
Vzhľadom na časté otázky týkajúce sa prakticky významu slov v písaných dokumentoch, častokrát nesprávne prepísané, jediným pravidlom tohto fóra je, aby ste pridávali odkazy na dokumenty, z ktorých chcete ozrejmiť význam slov. Nepodceňujeme Vaše čítanie, vychádzame z praktických skúseností.
Vzhľadom na časté otázky týkajúce sa prakticky významu slov v písaných dokumentoch, častokrát nesprávne prepísané, jediným pravidlom tohto fóra je, aby ste pridávali odkazy na dokumenty, z ktorých chcete ozrejmiť význam slov. Nepodceňujeme Vaše čítanie, vychádzame z praktických skúseností.
-
andreahoppa
- Dátum registrácie: 05 Feb 2026, 10:04
- Predkovia z oblasti: Papín, Lom nad Rimavicou, Kmeťovo, Maňa
- Prílohy
-
- naturalis.jpg (45.73 KiB) 115 zobrazení
Ďakujem za každú pomoc 
(predkovia: Papín, Veľká Maňa, Lom nad Rimavicou)
(predkovia: Papín, Veľká Maňa, Lom nad Rimavicou)
-
ando007
- Člen

- Dátum registrácie: 02 Aug 2023, 11:01
- Predkovia z oblasti: Bystrá, Miková, Bukovce, Soľník, Ladičkovce, Hankovce, Kochanovce, Papín
Ako sa volali rodičia Alžbety?
Ja som niečo podobné videl v papinskej matrike a priviedlo ma to k manželskému páru, ktorý bol rodičmi rodiča uvedeného v krste.
Ja som niečo podobné videl v papinskej matrike a priviedlo ma to k manželskému páru, ktorý bol rodičmi rodiča uvedeného v krste.
- patricius95
- Administrátor

- Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
- Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky
- Kontaktovať používateľa:
Dobrý deň,
naturalis filius = prirodzený (biologický) syn
naturalis filius = prirodzený (biologický) syn
S pozdravom
Patrik Zakarovský
Patrik Zakarovský