Jan Jozefčák

Máte základné údaje o hľadanom predkovi, neviete však ako ďalej? Opýtajte sa:)
Pravidlá fóra
Pravidlá fóra "Hľadám predka"
Skôr, než položíte otázku v tomto fóre, odporúčame Vám prečítať si tieto pravidlá a snažiť sa ich dodržiavať vo vlastnom záujme, aby Vám skúsenejší kolegovia mohli čo najskôr a čo najpresnejšie odpovedať:
1) Do predmetu témy napíšte konkrétne priezvisko, po ktorom pátrate, prípadne aj oblasť. Ak napíšete "Hľadám predkov", bude názov témy zmenený, pretože predkov tu hľadajú všetci, navyše ide o duplicitu s názvom subfóra.
2) Snažte sa uviesť všetky fakty, ktoré k danému predkovi viete, či už je to narodenie, úmrtie, sobáš, vierovyznanie, lokality, v ktorých žil, alebo čokoľvek iné. Akýkoľvek fakt je lepší, ako nič a môže viesť k rýchlejšej identifikácii.
3) Ak ide o osobu, ktorá už nežije, pridajte link na dokument, týkajúci sa osoby, alebo priložte sken dokumentu, aby sa predišlo omylom pri Vašom čítaní záznamu. Nebuďte ješitní, že Vám sa to stať nemôže. Stáva sa to každému, najmä v začiatkoch. Od toho sme tu, aby sme Vám pomohli, nikoho vopred nezatracujeme.
4) Uvedomte si, prosím, že pátranie po predkoch narodených po roku 1906, je výlučne vo Vašej kompetencii, pretože matriky po roku 1906 sú tzv. "živé matriky", ktoré sú stále uložené na matričnom úrade a údaje z nich sa poskytujú len priamym príbuzným. Preto musíte kontaktovať príslušnú matriku, kde budete musieť preukázať priamy príbuzenský vzťah a za poskytnutie každého záznamu môžu od Vás žiadať správny poplatok 5 Eur. Viac o tom, kde hľadať slovenské matriky: https://www.geni.sk/kde-hladat-slovenske-matriky/

Ďakujeme za pochopenie a želáme veľa úspechov v pátraní po predkoch.
zuuzzaanna
Dátum registrácie: 11 Apr 2026, 19:06
Predkovia z oblasti: Pugel, Zoričák, Jozefčák, Spiš

Dobrý deň

Znovu sa obraciam na Vás s prosbou o pomoc. Hľadám Jána Jozefčáka, ktorý sa narodil 26.5.1877 v Dravciach, a bol rimokatolik. Na familysearch som nasla ze Dravce patrili pod Spissky Stvrtok. Presla som DGS zaznamy: 4948517, 4948514, 4948516, 4948515, 4948513. Pozrela som aj Torysky, pre prípad že by bol náhodou gregokatolik. Ale nikde som nenašla že by sa ten den niekto narodil, kto by sa menom aspon podobal na Jána Jozefčáka. Svadbu mal 16.4.1901 v Dravciach pravdepodobne, avsak tie zaznamy nie su zverejnené.
Jeho manželka je Alžbeta (údajne Stašová, ale to nemám potvrdené), narodená 31.5.1881 v Danišovciach, ktorú taktiež neviem nájsť medzi záznamami z Odorína.

Vedel by mi niekto poradiť kde dalej online hľadať?

Ďakujem pekne za každú radu.
Používateľov profilový obrázok
patricius95
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky
Kontaktovať používateľa:

Dobrý deň,
ak máte presný dátum sobáša, požiadajte Štátny archív v Spišskej Novej Vsi o vydanie archívneho výpisu zo štátnej matriky pre súkromné účely. Tam bude uvedený dátum a miesto narodenia Jána Jozefčáka, ako aj mená jeho rodičov a vierovyznanie. Všetko sa dá pohodlne vybaviť elektronicky.
S pozdravom
Patrik Zakarovský
obi
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 17 Feb 2017, 18:58
Predkovia z oblasti: Obenau,Stouy,Rakúsko,Maďarsko,Slovensko

Zdravím,
JedenJán Jozefčák sa narodil 2.5.1878 v Dravcoch ako nemanželský syn Alžbete Josfejákovej
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... d=M9SX-DS8
Je to strana 175, keď skopírujem odkaz a dám ho sem po otvorení ma to presunie na stranu110, neviem prečo...

Ten váš dátum narodenia je určite správny?
s pozdravom
Obi
zuuzzaanna

obi napísal: 20 Apr 2026, 06:56 Zdravím,
JedenJán Jozefčák sa narodil 2.5.1878 v Dravcoch ako nemanželský syn Alžbete Josfejákovej
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... d=M9SX-DS8
Je to strana 175, keď skopírujem odkaz a dám ho sem po otvorení ma to presunie na stranu110, neviem prečo...

Ten váš dátum narodenia je určite správny?
s pozdravom
Obi
Dobrý deň,
dátum narodenia mám zo sčítania obyvateľstva. Odkaz na one drive kde mam ulozeny dany zaznam: https://1drv.ms/i/c/cc02e61ae9da6bcf/IQ ... s?e=tFu5vc .
obi
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 17 Feb 2017, 18:58
Predkovia z oblasti: Obenau,Stouy,Rakúsko,Maďarsko,Slovensko

Údaje v sčítacích hárkoch nie sú vždy presné.
Pomôže vám jedine sobáš z roku 1901 ako vám poradil kolega Zakarovský.

s pozdravom
Obi
zuuzzaanna

Dobrý deň

ďakujem za odpovede. Po návšteve archívu v Levoči som zistila že naozaj bol Ján nemanželský a jeho mama bola Alžbeta. Viete mi prosim poradit ako mam hľadať údaje o Alžbete? Nemám informácie kedy sa narodila, ani ci sa narodila v Dravciach. Viem iba kedy mala syna.

Dakujem

S pozdravom, Zuzana
patricius95
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky
Kontaktovať používateľa:

Dobrý deň,
neuvádzate, aké údaje ste pozrela:
- v sobášnom liste z r. 1901 bude uvedené nielen meno matky, ale aj mieato jej bydliska. Tam by som hľadal aj jej úmrtie, čo by Vám mohlo pomôcť nájsť údaje o nej a o jej predkoch.
Druhou možnosťou je pátrať v cirkevnej matrike a prehľadať roky 1836-1862, kedy sa mohla teoreticky Alžbeta narodiť.
S pozdravom
Patrik Zakarovský
Napísať odpoveď