Pekný deň,
chcem sa spýtať, či je tu niekto, kto si dal zaslať súpisné hárky z roku 1940 poštou. V akej boli kvalite a či boli dostatočne čitateľné. Ja som zatiaľ skúšala formou PDF, ale je to o dosť drahšie a potrebujem viac kusov, tak rozmýšľam poštou. Ešte sa spýtam, ak sa posielali poštou, ako to posielali na dobierku či sa platilo vopred a koľko si účtovali poštovné? Ďakujem za info.
Súpisné hárky 1940 poštou
-
andreahoppa
- Dátum registrácie: 05 Feb 2026, 10:04
- Predkovia z oblasti: Papín, Lom nad Rimavicou, Kmeťovo, Maňa
Ďakujem za každú pomoc 
(predkovia: Papín, Veľká Maňa, Lom nad Rimavicou)
(predkovia: Papín, Veľká Maňa, Lom nad Rimavicou)
- patricius95
- Administrátor

- Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
- Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky
- Kontaktovať používateľa:
Dobrý deň,
poslali mi čierno-biele kópie vo formáte A4. Keďže pôvodné hárky sú cca vo formáte A3, tak jeden obojstranne vyplnený hárok prišiel na 4 papieroch, ktoré zospinkovali dohromady. Mne sa v tom ťažšie orientovalo a skeny mi prídu ako lepšia alternatíva.
Text bol dobre čitateľný. Pokiaľ sa pamätám, posielali to obyčajnou poštou bez dobierky, ale nie som si tým úplne istý, lebo to bolo dávnejšie. Platba za zaslanie poštou je na účet archívu. Poplatok bolo potrebné, samozrejme, uhradiť vopred.
poslali mi čierno-biele kópie vo formáte A4. Keďže pôvodné hárky sú cca vo formáte A3, tak jeden obojstranne vyplnený hárok prišiel na 4 papieroch, ktoré zospinkovali dohromady. Mne sa v tom ťažšie orientovalo a skeny mi prídu ako lepšia alternatíva.
Text bol dobre čitateľný. Pokiaľ sa pamätám, posielali to obyčajnou poštou bez dobierky, ale nie som si tým úplne istý, lebo to bolo dávnejšie. Platba za zaslanie poštou je na účet archívu. Poplatok bolo potrebné, samozrejme, uhradiť vopred.
S pozdravom
Patrik Zakarovský
Patrik Zakarovský
-
ando007
- Člen

- Dátum registrácie: 02 Aug 2023, 11:01
- Predkovia z oblasti: Bystrá, Miková, Bukovce, Soľník, Ladičkovce, Hankovce, Kochanovce, Papín
Mne to postačovalo. Ak bola ukážka z netu dobre čitateľná, tak sa mi dalo prečítať i tú čiernobielu kópiu.
A keď si dobre pamatam, tak bol za to relatívne smiešny poplatok, takže by som to riskol aj tak.
A keď si dobre pamatam, tak bol za to relatívne smiešny poplatok, takže by som to riskol aj tak.