Mohli by ste mi prosím poradiť, o akú obec ide?
Keď som sa to snažil nájsť, stálo mi to vyhodilo len Závodie, časť mesta Žilina a to mi príde dosť ďaleko...
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... :151566350
Každopádne vopred ďakujem za radu

duros napísal:Toto by ma zaujimalo, ze preco odporucate Trenciansku Zavadu?Vazne som zacal hladat, ale nevidim suvis - patrila aj s Nemsovou pod Trencianske hradne panstvo, kde Motesicki nemali ziadne majetkove podiely, takze mi to nejde do hlavy. Je fakt, ze Motesicki mali velmi vela majetkov a rozsahom takmer po polovici Slovenska, ale tuto tusim nic. Je fakt, ze ani Zavada pod Ciernym Vrchom, ale ta je aspon geograficky blizsie....
Pozor, nezamienal by som Samka za Šimka. Šimkovcov je strasne vela aj v Trencianskej zupe. Natrafil som na toto priezvisko hadam v kazdej farnosti, ktoru som prezeral.patricius95 napísal:Tak Vám pekne ďakujem. V obci Trenčianska Závada som našiel narodenie Anny, dcéry Juraja a Anny Šimkových. V Závade pod Čiernym Vrchom som nenašiel žiadne ani podobné priezviská. Skúsim teda prejsť aspoň úmrtnú matriku farnosti Bobot, či nájdem aspoň úmrtie Juraja Samka a Anny. Ešte raz, vrelá vďaka....